autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Roșii uscate la cuptor

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2011

Ingrediente
- 1 kg de roşii, - ulei de măsline, - sare, piper, cimbru proaspăt, - zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C .

Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii.
Într-o tavă unsă bine cu ulei, pune roşiile cu partea tăiată în jos.
Pune la cuptor 20 mn.
Întoarce roşiile delicat, sărează, piperează, pudrează uşor cu zahăr şi pune un fir de ulei peste ele. Mai lasă la cuptor 1oră. Lasă apoi să se răcească. Serveşte cu alte mâncăruri.Poţi tăia şi un căţel de usturoi, dacă vrei, şi să presari cimbru sau rozmarin proaspăt.Pe o felie de pâine prăjită, cu puţină mozzarella sau în salate sunt delicioase.
Alegeţi roşii nu prea mari şi nu prea zemoase. Din acelea lunguieţe sunt perfecte.
Eu păstez la borcan acoperit cu ulei de măsline ce rămâne. Am făcut 2 porţii.
S-ar putea să fie nevoie de mai mult timp la cuptor, depinde de roşii, dar supravegheaţi să nu se ardă. Puteţi pune în tavă folie de aluminiu, eventual.
Eu am făcut reţeta azi odata cu bulionul şi am folosit partea dinăuntru la bulion.
Daca ti-a placut reteta noastra "Roșii uscate la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Se curata fasolea, se rupe bucati mici si se fierbe in apa cu sare(asta in cazul in care e proaspata).

6 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta cu ceapa

Tarta cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bălan Mihaela , 12 iunie 2017

    Rețete aristocrate faine mulțumesc

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 14 septembrie 2014

    rosii deshidratate sau uscate; confiat inseamna altceva,fiert cu zahar si uscat!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2014

    Am scris la început temperatura: 150 grade Celsius.

    • Fara foto

      Constantin Lupu , 14 septembrie 2014

      nu ai spus temperatura? daca este mare le faci coapte , mica le faci deshidratate.

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      cred ca ies niste bruschette grozave din ele! bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      Sunt de acord cu Ramona, delicioase!*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

      felicitari! ies niste tartine grozave din ele!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

      Tare bune mai sunt, pe pâine prãjitã sunt mininate :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de roşii
  • - ulei de măsline
  • - sare
  • piper
  • cimbru proaspăt
  • - zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Bălan Mihaela

Rețete aristocrate faine mulțumesc

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cosulete umplute cu salata de boeuf