Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
Crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . Crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. Se amesteca cele 2 compozitii.
Blatul se imparte in 2 parti;Intr-o forma de tort, in care a-ti copt blatul se aseaza prima jumatate de blat peste care se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. Se da la rece.
Tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:
toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere apoi se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii