autor:

naty

» » , Prajituri, Torturi

Tort

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
blat:, -4 oua, -1 pahat de zahar, -1 pahar faina, crema:, -40 gr gelatina, -1 pahar lapte, -300 gr unt, -10 oua, -2 pahare zahar, -1 lingura faina, glazura:, -5 linguri cacao, -3 linguri lapte, -1/2 pahar zahar, -50 gr ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.
Crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . Crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. Se amesteca cele 2 compozitii.
Blatul se imparte in 2 parti;Intr-o forma de tort, in care a-ti copt blatul se aseaza prima jumatate de blat peste care se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. Se da la rece.
Tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:
toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere apoi se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Autostrada

Tort Autostrada

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

7 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/ Video

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Un tort grozav din toate punctele de vedere...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Un tort delicios.... Sunt sigura ca multe fete "gustoase" il vor testa !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Superba prezentarea,merita incercat acest tort.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • -4 oua
  • -1 pahat de zahar
  • -1 pahar faina
  • crema:
  • -40 gr gelatina
  • -1 pahar lapte
  • -300 gr unt
  • -10 oua
  • -2 pahare zahar
  • -1 lingura faina
  • glazura:
  • -5 linguri cacao
  • -3 linguri lapte
  • -1/2 pahar zahar
  • -50 gr ulei

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un tort grozav din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca si cappuccino