Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Tort alpahores

Ingrediente

  • ptr blat
  • 3 oua
  • 1 pahar ulei
  • 200 ml smantana
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 + 1/2 pahar de faina
  • 1/2 pahar de fulgi de cocos
  • 1/2 pahar suc de portocale sau lapte
  • ptr crema
  • 1 budinca cu gust de dulce de leche
  • 250 ml de smantana ptr frisca
  • 1 pahar cu lapte
  • ptr toping
  • 250 ml smantana de frisca
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua a bate puternic pana se cuprinde uleiul, se coboara puterea mixerului si se adauga smantana si sucul de portocala.

In alt bol se amesteca faina cu cocosul si praf de copt si budinca de vanilie si se amesteca bine, dupa care se adauga treptat in compozitia lichida pana se omogenizeaza.

Se unge o tava rotunda de copt de 26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 160 de grade C, timp de 40 de minute sau pana se rumeneste usor si verificarea cu scobitoarea arata ca-i copt.

Se scoate sa se raceasca usor.

Crema

In bolul mixerului punem budinca de dulce de leche cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana si mixam pana crema este spumoasa.

Taiem tortul in doua si pe prima jumatate punem toata compozitia cremei adaugam cealalta jumatate si lasam putin la rece.

Toping

Se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca si se acopera tortul cu ea. Ciocolata se rade pe razatoare si se pudreaza pe deasupra tortului.Se lasa la rece o noapte dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise