autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Anca, cu nuca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2017

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 ouă, 5 linguri zahăr, 3 linguri făină, 6 linguri nucă, un praf de copt, un vârf linguriţă sare, , pentru crema de brânză:, 250 g cremă mascarpone, 150 g frişcă lichidă, 2 linguri zahăr pudră, 1 linguriţă cafea măcinată, 1 pliculeţ ness, , pentru crema ganache:, 100 g ciocolată cu lapte, 50 g frişcă lichidă, , pentru sirop avem nevoie de:, 500 ml apă, 1 linguriţă esenţă rom, 3 linguri zahăr, , pentru ornat:, 200 ml frişcă lichidă, Cremă de brânză, Nucă rumenită şi măcinată, Struguri albi, Flori de zahăr, Zahăr colorat

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi



Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.



Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.



Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.



Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.



Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.



Portii: 15

Timp total: aprox 3 ore



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca, cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Biscuitii ii pisati, dupa care ii frecati cu margarina. Apoi din compozitie se face un blat. Crema

18 voturi    6 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu capsune

Tort cu capsune

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare

6 voturi    5 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liana , 27 octombrie 2017

    Bun, foarte bun si gustos, bravo.

  • Fara foto

    Lia , 24 octombrie 2017

    Foarte bun si gustos, felicitari.

  • Fara foto

    Simona , 23 octombrie 2017

    Foarte bun,gustos si nu este gretos ca alte prajituri care au crema prea multa, sau sirop mult cu esenta de rom.Pot spune ca am facut si eu, am respectat reteta si a iesit ...yam ,yammm,bun.Multumesc pentru reteta.

    • Anca E. Voicu

      Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2017

      Draga Ana, multumesc mult!

    • Anca E. Voicu

      Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2017

      Draga Ada, numele Anca vine de la Ana si se sarbatoreste de Sfintii Ioachim si Ana. Daca vei cauta etimologia numelui, o sa gasesti!

    • Fara foto

      Ada , 06 octombrie 2017

      oau cand e Sfanta Anca, nici nu stiam ca exista?

    • Fara foto

      ANA , 02 octombrie 2017

      Wauu, esti o surpriza foarte placuta,pentru preparatele tale. Felicitari si astept sa vad ce prajituri mai faci in aceasta toamna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri nucă
  • un praf de copt
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru crema de brânză:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 150 g frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru crema ganache:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g frişcă lichidă
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă de brânză
  • Nucă rumenită şi măcinată
  • Struguri albi
  • Flori de zahăr
  • Zahăr colorat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Liana

Bun, foarte bun si gustos, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni