autor:

blancaady

» » Prajituri

Tort aniversar "cioco"

Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blancaady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 8 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 plic praf de copt, faina cat cuprinde, coaja rasa de la o portocala si o mandarina, 2-3 linguri de cacao, 2 plicuri zahar vanilat, Crema:, 4 oua, 4 linguri zahar, 1 esenta rom, 100 ml smantana dulce, 200 g ciocolata amaruie, 1 esenta rom, 2 linguri cacao, 1 pachet unt, Sirop:, 4 linguri zahar, 500 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 3h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fac 2 blaturi astfel:
se impart ingredientele in mod egal.
Se face primul blat de cacao: 3 oua se separa, se bat albusurile spuma, se adauga cate 1 lingura de zahar( in total 4) se bate bine pana se topeste zaharul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, batem in continuare cu mixerul. Adaugam 1 ling ulei, 1/2 pliculet praf de copt, 2-3 linguri cacao si faina cat cuprinde.
Se baga la cuptor in forma de tort. Se tine la foc mediu aprox 10-15 min pana incepe sa creasca, apoi foc mic inca vreo 25 min, testam cu o scobitoare. Cand e gata, scoatem blatul si lasam la racit.
Blatul al doilea il facem asemanator, insa in loc de cacao adaugam coaja rasa de portocala si mandarina si zaharul vanilat.
Coacem in acelasi mod.
Facem siropul: caramelizam zaharul, dupa care turnam 500 ml de apa si mai lasam pe foc pana se topeste tot zaharul si lasam la racit.
Crema:
Punem 4 oua intregi si 4 ling zahar pe baie de aburi si batem cu mixerul pana se face spuma, se umfla si devine mai groasa, mai cremoasa.
Lasam apoi la racit.
Separat pe baie de aburi punem smantana, untul, ciocolata si cacaoua, pana se topeste bine.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand. Adaugam si esenta de rom.
Cand aproape s-au racit cele doua compozitii, le amesetcam usor. Lasam tot la rece si amestecam din cand in cand. Cand are o consistenta buna si se poate intinde pe blaturi incepem asamblarea.
Taiem in cate 2 fiecare blat, insiropam bine, si punem crema in mod egal intre cele 4 foi obtinute, iar la final imbracam tot tortul in crema. Ornam cu frisca si lasam pana a doua zi ca sa servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar "cioco"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de la o portocala si o mandarina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 ml smantana dulce
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de blancaady
Tort de ciocolata cu etaj

Tort de ciocolata cu etaj

Un blat: se separa 6 oua, se bat albusurile spuma bine, se adauga treptat galbenusurile, se bate,

17 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Cremsnit gustos

Cremsnit gustos

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pana devine lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Dulceata din fructe de soc