Tort aperitiv cu legume

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort aperitiv cu legume

Ingrediente

  • 2 dovlecei, potrivit de mari
  • 2 vinete subtiri
  • 4 rosii potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 gogosar verde
  • 600 gr cascaval
  • 250 ml lapte dulce
  • 4 oua
  • 300 gr piept de porc afumat
  • sare dupa gust
  • 2 linguri mari pasta de tomate

Mod de preparare

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia.

Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de dovlecei pe fundul tavii, cat si pe margini, se asaza felii de ardei kapia pe margini si se pun peste dovlecei, felii de piept de porc. Un strat de felii de rosii vin peste carne, cascaval, felii de gogosari, felii de dovlecei, felii de piept afumat, felii de ardei kapia, felii de rosii si felii de vinete.

Se pun intr-un vas patru oua, se mixeaza, se adauga laptele dulce, pasta de tomate, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava, apoi se adauga cealalta jumatate de cascaval ras prin razatoarea mare, se orneaza si se da cuptor, la foc potrivit pentru circa o ora, apoi se opreste focul si se taie felii, dupa ce se mai racoreste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura