autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tort aperitiv cu legume

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2017

Ingrediente
2 dovlecei, potrivit de mari, 2 vinete subtiri, 4 rosii potrivite, 1 ardei kapia rosu, 1 gogosar verde, 600 gr cascaval, 250 ml lapte dulce, 4 oua, 300 gr piept de porc afumat, sare dupa gust, 2 linguri mari pasta de tomate

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala toate legumele si se lasa la scurs.

Se feliaza dovleceii, vinetele, rosiile, gogosarul, pieptul de porc afumat, o jumatate din cascaval si ardeiul kapia.

Se pune intr-o tava folie de aluminiu, se unge cu ulei si se asaza un strat de felii de dovlecei pe fundul tavii, cat si pe margini, se asaza felii de ardei kapia pe margini si se pun peste dovlecei, felii de piept de porc. Un strat de felii de rosii vin peste carne, cascaval, felii de gogosari, felii de dovlecei, felii de piept afumat, felii de ardei kapia, felii de rosii si felii de vinete.

Se pun intr-un vas patru oua, se mixeaza, se adauga laptele dulce, pasta de tomate, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava, apoi se adauga cealalta jumatate de cascaval ras prin razatoarea mare, se orneaza si se da cuptor, la foc potrivit pentru circa o ora, apoi se opreste focul si se taie felii, dupa ce se mai racoreste.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort aperitiv cu legume

Tort aperitiv cu legume

Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Tocana de vinete cu ciuperci

Tocana de vinete cu ciuperci

In vasul cu fund dublu sau tuci,se pune uleiul iar dupa ce s-a incins,se adauga ceapa tocata,ciupercile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • potrivit de mari
  • 2 vinete subtiri
  • 4 rosii potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 gogosar verde
  • 600 gr cascaval
  • 250 ml lapte dulce
  • 4 oua
  • 300 gr piept de porc afumat
  • sare dupa gust
  • 2 linguri mari pasta de tomate

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tocanita cu carne de pui