autor:

loredana

» » Aperitive

Tort aperitiv

Autor: loredana (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: loredana (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-0,450gr aluat foietaj (de casa sau cumparat), -0,400gr branza dulce, -0,200gr kaize sau sunca presata ptr interior si 0,100gr ptr decorare, -0,100gr smantana (cu aproximare), -o legatura mica patrunjel, -0,50gr unt sau margarina(delma pachet)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se cumpara foile din magazin, se decongeleaza, se intind si se decupeaza cu o forma de tort rotunda sau cu ajutorul unei farfurii (depinde de imaginatia voastra). Se taie o forma rotunda dupa care se traseaza cu cutitul feliile in asa fel in cat sa nu se patrunda foaia de tot. Se pune pe hartie de copt si se introduce la cuptor cam 5-7minute la 180grade.



Dupa ce s-au copt 4 foi se pregateste crema de branza. Se alifiaza untul sau margarina, se freaca branza cu smantana bine bine pana devine o crema pufoasa. Se toaca kaizerul sau sunca cubulete marunte, se toaca si o parte din patrunjel, foarte marunt, apoi se impreuna untul cu branza frecata cu smantana, cu kaizerul, cu patrunjelul.



Se aseaza crema astfel obtinuta intre cele 4 foi, se orneaza cu feliile de kaizer sau sunca in care am pus o crenguta de patrunjel pentru design.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Frumos e ornat!Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -0,450gr aluat foietaj (de casa sau cumparat)
  • -0,400gr branza dulce
  • -0,200gr kaize sau sunca presata ptr interior si 0,100gr ptr decorare
  • -0,100gr smantana (cu aproximare)
  • -o legatura mica patrunjel
  • -0,50gr unt sau margarina(delma pachet)

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Crochete de cartofi