autor:

loredana

» » Aperitive

Tort aperitiv

Autor: loredana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: loredana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-0,450gr aluat foietaj (de casa sau cumparat), -0,400gr branza dulce, -0,200gr kaize sau sunca presata ptr interior si 0,100gr ptr decorare, -0,100gr smantana (cu aproximare), -o legatura mica patrunjel, -0,50gr unt sau margarina(delma pachet)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se cumpara foile din magazin, se decongeleaza, se intind si se decupeaza cu o forma de tort rotunda sau cu ajutorul unei farfurii (depinde de imaginatia voastra). Se taie o forma rotunda dupa care se traseaza cu cutitul feliile in asa fel in cat sa nu se patrunda foaia de tot. Se pune pe hartie de copt si se introduce la cuptor cam 5-7minute la 180grade.



Dupa ce s-au copt 4 foi se pregateste crema de branza. Se alifiaza untul sau margarina, se freaca branza cu smantana bine bine pana devine o crema pufoasa. Se toaca kaizerul sau sunca cubulete marunte, se toaca si o parte din patrunjel, foarte marunt, apoi se impreuna untul cu branza frecata cu smantana, cu kaizerul, cu patrunjelul.



Se aseaza crema astfel obtinuta intre cele 4 foi, se orneaza cu feliile de kaizer sau sunca in care am pus o crenguta de patrunjel pentru design.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza
Tort Aperitiv (Anna Olson)

Tort Aperitiv (Anna Olson)

Salata de pui: Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza Se adauga nuca pisata (a mea a fost

4 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Frumos e ornat!Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -0,450gr aluat foietaj (de casa sau cumparat)
  • -0,400gr branza dulce
  • -0,200gr kaize sau sunca presata ptr interior si 0,100gr ptr decorare
  • -0,100gr smantana (cu aproximare)
  • -o legatura mica patrunjel
  • -0,50gr unt sau margarina(delma pachet)

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari!

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar