autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Tort aperitiv

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2010

Ingrediente
-1 pachet de clatite, -500g branza de vaci, -300g mozzarella, -150g telemea, -100g branza topita, -8 linguri de smantana, -2 fire de ceapa verde, -4 castraveti, -150g masline fara samburi taiate, -3 ardei capia, -1 legatura patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Si pentru ca tot mi-au picat clatitele gata facute in mana era mai mare pacatul sa ratez o asa economie de timp, ca de mult vreau eu sa fac un tortulet aperitiv. Si uite ca s-a ivit ocazia.
Se curata si se spala legumele. Se pastreaza pentru decor un castravete mai mic si un ardei mai mic si 2 masline egale. Se taie marunt ceapa, ardeii in cubulete, castravetii se rad fin (eu am pus si 2 rosii in poza, dar m-am razgandit pentru ca am zis ca lasa zeama), se pun 450g branza de vaci, mozzarella rasa pe razatoarea cu gauri mari, telemeaua rasa fin, maslinele, 4 linguri de smantana si se amesteca bine. Aceasta este prima crema.
Pentru a doua crema se amesteca 50g branza de vaci cu 4 linguri de smantana si branza topita si se amesteca bine.
Incepem montarea tortului. Se pune o clatita, se unge cu crema a doua, deasupra se pune prima crema, peste care se pune o foaie de clatita pe care o ungem din nou cu crema a doua, deasupra punem crema intai si deasupra o foaie de clatita. Si tot asa pana se termina foile de clatite. La mine a ajuns compozitia fix, a si ramas din crema a doua sa invelesc tortul.Fiecare il orneaza in functie de inspiratia de moment.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Am cantarit carnea (se poate face cu carne de vita ,de porc ,de pasare) si apoi am tocat-o. Ceapa

220 voturi    44 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O surpriza placuta!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Hmmmmmmmmm....ce bun trebuie sa fie ! Cu siguranta am sa-l testez si eu... Salvat reteta.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Ce fain ca gasesti,de cumparat,clatite;aici numai daca fac,am. Si eu fac ceva,asemanator; umplu clatitele(nu pun legume) si le pun intr-o tava(rotunda);deasupra pun putina smintina si niste cascaval ras,apoi dau la cuptor. Dar asa tort,ca al tau,n-am facut niciodata.Imi place ideea. Felicitari,Camelia Grosu!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Ce dragut arata.Si sigur e si tare bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

      Un tort de nota 10 !

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Woau!! interesanta combinatie,eu clatitele le-am vazut ca desert si aici unde locuiesc mai nou cu zahar brun si inghetata,sigur am sa fac reteta ta mai ales pt mine si fiimea care e mare mincatoare de castraveti si brinza.Ce sa zic... BRAVO!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Arata super tortul tau......felicitari,nota maxima*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Inspirata realizare! Felicitari!

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      A iesit tare frumos si cred ca e si foarte gustos.Cu prima ocazie in care voi face clatite voi incerca si eu acest tort aperitv.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Buna ideia cu clatite...tare mult imi place cum ti-a iesit si sigur a fost delicios.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Foarte drãgãlas!!!felicitãri :)

    • Georgiana

      Georgiana (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Cata imaginatie!Am sa incerc si eu aceasta combinatie cu prima ocazie.Merci

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      Wow, ce frumos, haios si delicios este ... mi-e pofta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet de clatite
  • -500g branza de vaci
  • -300g mozzarella
  • -150g telemea
  • -100g branza topita
  • -8 linguri de smantana
  • -2 fire de ceapa verde
  • -4 castraveti
  • -150g masline fara samburi taiate
  • -3 ardei capia
  • -1 legatura patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

mira (Chef de cuisine)

O surpriza placuta!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Legume umplute cu branza si kaizer