Tort aperitiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort aperitiv

Ingrediente

  • -1 pachet de clatite
  • -500g branza de vaci
  • -300g mozzarella
  • -150g telemea
  • -100g branza topita
  • -8 linguri de smantana
  • -2 fire de ceapa verde
  • -4 castraveti
  • -150g masline fara samburi taiate
  • -3 ardei capia
  • -1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Si pentru ca tot mi-au picat clatitele gata facute in mana era mai mare pacatul sa ratez o asa economie de timp, ca de mult vreau eu sa fac un tortulet aperitiv. Si uite ca s-a ivit ocazia.

Se curata si se spala legumele. Se pastreaza pentru decor un castravete mai mic si un ardei mai mic si 2 masline egale. Se taie marunt ceapa, ardeii in cubulete, castravetii se rad fin (eu am pus si 2 rosii in poza, dar m-am razgandit pentru ca am zis ca lasa zeama), se pun 450g branza de vaci, mozzarella rasa pe razatoarea cu gauri mari, telemeaua rasa fin, maslinele, 4 linguri de smantana si se amesteca bine. Aceasta este prima crema.

Pentru a doua crema se amesteca 50g branza de vaci cu 4 linguri de smantana si branza topita si se amesteca bine.

Incepem montarea tortului. Se pune o clatita, se unge cu crema a doua, deasupra se pune prima crema, peste care se pune o foaie de clatita pe care o ungem din nou cu crema a doua, deasupra punem crema intai si deasupra o foaie de clatita. Si tot asa pana se termina foile de clatite. La mine a ajuns compozitia fix, a si ramas din crema a doua sa invelesc tortul.Fiecare il orneaza in functie de inspiratia de moment.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise