autor:

Kyra

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort black&white

Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2012

Ingrediente
- 2 x 400 ml smintina de separator, , - 1 plic zahar pudra vanilat Dr. Oetker, , - 200 grame ciocolata alba, , - 200 grame ciocolata neagra, , - 1 plic gelatina alba granulata Dr. Oetker (puteti sa suplimentati putin pentru siguranta reusitei), , - 8 - 10 piscoturi sampanie, , - 1 pahar lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga in lapte. Se aseaza vasul deasupra unui alt vas cu apa pe care il punem pe foc.
Amestecam continuu pina ce se topeste ciocolata dupa care se da vasul deoparte.
Repetam operatiile de mai sus si cu ciocolata neagra:
- se rupe ciocolata in bucati adaugindu-se peste lapte (eu am mai adaugat si doua linguri de cacao Dr. Oetker pentru ca imi place gustul mai intens amarui).
- se pune vasul la bain-marie pina se topeste ciocolata apoi se indeparteaza vasul de pe sursa de caldura.
Se dizolva gelatina in 50 ml apa apoi se pune recipientul in care am inmuiat-o in vasul cu apa calda amestecind continuu pina devine lichida fara a se infierbinta. Atentie, temperatura ridicata distruge proprietatile gelatinei.
Impartim in doua cantitatea de gelatina distribuind-o in cele doua vase cu ciocolata topita, care s-au racorit usor intre timp, amestecind energic pentru completa omogenizare. Apoi pregatim frisca din continutul unui pahar de smintina (400 ml) si un plic de zahar pudra vanilat.
Impartim si frisca rezultata in doua adaugind fiecare parte peste cele doua tipuri de ciocolata, dupa ce verificam daca acestea s-au racit.
Folosind o spatula amestecam usor compozitia de ciocolata cu frisca pina la completa incorporare. Pregatim o forma imbracind-o in folie alimentara apoi turnam intii amestecul de ciocolata alba, dupa care introducem la frigider pentru 10 minute.
Se scoate si se adauga deasupra si celalalt amestec de ciocolata, cu grija astfel incit sa se formeze doua straturi. Eu m-am grabit putin, motiv pentru care cele doua straturi nu au rezultat uniforme. Se inchide forma cu un strat de piscoturi de sampanie, apoi se acopera cu marginile foliei alimentare.
Se pune forma la rece pentru cel putin 24 de ore. Eu am lasat-o de pe o zi pe alta. Se indeparteaza folia alimentara apoi se aseaza un platou deasupra dupa care intoarcem prajitura. Se scoate cu grija folia si de pe partea prajiturii ce a stat in forma, urmind sa o decoram dupa cum dorim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort black&white" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort white&black

Tort white&black

1. Topeste untul/margarina intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava

19 voturi    14 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Moni (Chef de cuisine):

    Minunat. Eu am inlocuit piscoturile cu un blat din biscuiti oreo pisati....copii mei il adora. :)

  • Iuliana_Zaharia

    Iuliana_Zaharia (Chef de cuisine):

    Super buna! In loc de 400 ml smantana de separator am folosit 200 ml smantana lichida 30% grasime si 200 ml smantana obisnuita de la supermarket de 20% grasime. A iesit putin mai moale frisca dar dupa o zi la rece a fost perfect! Nu pun poze ca nu am mai apucat sa il ornez........

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentina Atzori , 06 aprilie 2015

    --Multumesc mult pt. raspuns--O zi buna--si la mai multe retete delicioase--o incerc de paste cind merg acasa--

  • Fara foto

    Florentina Misios , 06 aprilie 2015

    Buna Valentina. Recunosc ca atunci cind am postat reteta nu am fost foarte atenta la detalii, motiv pentru care mi-au scapat din vedere citeva lucruri. Cind fac referire la plicul de zahar pudra am in vedere zaharul cu aroma de vanilie de la Dr Oetker cu un gramaj de 80 grame. Tot un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie de 80 grame folosesc si ca sa obtin frisca pentru ornare. Este suficient, frisca va fi dulce exact cit trebuie. Nu am folosit alt zahar pentru cele doua creme. M-am gindit ca ciocolata are deja un continut ridicat de zahar. Prajitura este delicioasa! Sper sa iti faca o impresie buna daca o vei incerca!

  • Fara foto

    Valentina Atzori , 04 aprilie 2015

    --cite grame are plicul de zahar pudra vanilat--sau e pliculet de zahar vanilat---cit zahar pui la restul de smintina pt-a pregati frisca de ornat--la creme nu se adauga zahar---

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 01 decembrie 2014

      ce inseamna smantana de separator? frisca lichida?

    • Fara foto

      Florentina Misios , 29 septembrie 2014

      Multumesc pentru observatie! Si pentru faptul ca ai citit cu atentie reteta mea. Din restul de smintina pregatim din nou frisca cu care decoram tortul.

    • Fara foto

      Baronu Adam , 28 septembrie 2014

      spui 2x400ml smintina de separator si folosesi doar400,cu restul ce faci?

    • Fara foto

      felicia , 21 octombrie 2013

      multumesc pt reteta

    • Fara foto

      monica , 21 octombrie 2013

      acest tort e diivin...l-am vazut si am incercat...familia mea s-a infruptat cu maare placere...multumesc pt reteta

    • Fara foto

      Nicoleta , 12 iunie 2013

      Ce este smantana de separator?Multumesc!

    • Kyra

      Kyra (Chef de cuisine) , 02 august 2012

      Draga Nadia, Ma bucur mult ca iti place reteta. Te asigur ca e irezistibila si in mod sigur poti folosi orice fel de smintina sau frisca.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 01 august 2012

      Foarte buna, dar oare se poate inlocui smantana de separator cu frisca lichida?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

      Un deliciu!*****Tentatie absoluta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • - 2 x 400 ml smintina de separator
  • - 1 plic zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • - 200 grame ciocolata alba
  • - 200 grame ciocolata neagra
  • - 1 plic gelatina alba granulata Dr. Oetker (puteti sa suplimentati putin pentru siguranta reusitei)
  • - 8 - 10 piscoturi sampanie
  • - 1 pahar lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Kyra
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul. Se mixeaza impreuna

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

felicia

multumesc pt reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pavlova cu ananas