Tort Cabana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Cabana

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • Crema: 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 banane
  • 4-5 piscoturi de sampanie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 1 sticluta esenta rom
  • Décor:
  • 150 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pentru 10 minute pana ce amestecul s-a albit si a crescut mult. Se adauga uleiul, apoi laptele, continuand amestecarea.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste restul ingredientelor. Se imbraca in hartie de copt o tava lunga de cozonac si se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute.Se lasa sa se racesca.

Crema:

Se prepara budinca conform instructiunilor, apoi se lasa sa se racesca. Untul aflat la temperatura camerei se bate spuma. Se incorporeaza untul, lingura cu lingura in budinca rece.

Din blatul racit se decupeaza un triunghi care va fi acoperisul cabanei. Partea ramasa se insiropeaza, se unge cu crema, se aseaza bananele, iar de o parte si de alta a acestora se pun piscoturi. Se umple cu crema si se aseaza ,,triunghiul,,decupat sub forma de acoperis. Se imbraca cu crema ramasa si se presara fulgi de cocos. Se infige un betisor de scortisoara sugerand cosul de fum

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise