autor:

Anastasia

» » , Prajituri, Torturi

Tort camasa

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, pentru decor :, 30 gr. ciocolata alba colorata cu colorant galben., 30 gr. ciocolata neagra, crema 1, 250 ml. frisca 36% grasimi, 100 gr. ciocolata amaruie 75% cacao, , crema 2, 250 ml. frisca 36 % grasimi, un pahar de nuca ( 150 gr.), un plic zahar vanilat, , pasta de zahar:pentru imbracat camasa, 450 gr. zahar pudra din comert ( eu am facut din zahar tos cu blenderul), 30 ml apa, 10 gr gelatina(granule de la Dr.Oetker), 50 gr miere de albini, colorant naturali pentru patiserie de culoare albastra, , pasta de lapte praf:, 3 lingurite miere de albini de preferinta de tei ca este cea mai transparenta la culoare, 24 lingurite lapte praf, coloranti naturali pentru patiserie de culoare roz si verde

Dificultate: Ridicata Timp: 12h

7 voturi

Mod de preparare


Mod de preparare blat:

Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm.

Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa .

Se bat in spuma tare albusurile ,ca sa stea in bol cu un pic de sare ca se bate mai bine si se incorporeaza cu atentie in compozitia de galbenus , se cerne peste 4 linguri de faina ,se amesteca iar pana se incorporeaza.Forma pentru copt se unge cu unt si se presara cu faina.

Se coace la 180 gr.C aproxemativ 30 minute,se verifica cu scobitoarea daca este copt sa nu aiba pe ea farameturi din compozitie.

Cand este copt se insiropeaza cu un compot de la fructe sau cu sirop din apa plus zahar plus (esenta-optional)

Primul blat de tort se acopera cu crema facuta din 250 gr. frisca cu 100 gr. ciocolata.

crema 1 se prepara in felul urmator :

Se topeste ciocolata in frisca adusa la temperatura aproape de fierbere dar sa nu fiarba , se raceste se acopera cu o folie de pelicula ca sa nu prinda cojita si se da la frigider pentru o ora apoi se scoate si se bate pana se ingroasa ca o crema buna de intins pe blat.

Al doilea blat se acopera cu 250 gr. frisca amestecata cu un pahar de nuca si un plic de zahar vanilat.

crema 2 se prepara in felul urmator :se bate frisca cu zaharul vanilat pana se intareste si se adauga in ea un pahar de nuca maruntita foarte marunt cu blenderul.

pasta de zahar:

Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pentru a se dizolva la bain marie ,se ia de pe foc si se adauga mierea si colorantul albastru ,se amesteca pana la topirea colorantului eu am folosit praf ,se pot adauga si diverse arome.

Se adauga apoi zaharul pudra si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste ,se adauga zahar daca e prea tare se adauga apa,se pune la frigider pentru 30 de minute.

Pentru a-l intinde se pot inmuia mainile in ulei sau se pudreaza cu amidon.

La fel se unge cu ulei si masa de lucru si citorul cu care intindeti.

Imbracati cu pasta de zahar tortul si lasati o bucatica pentru guler ,buzunar si nasture , eu am taiat cu un cutit tinand citorul in loc de rigla buzunarul cu marimea de 12 pe 9 cm. gulerul cu lungimea de 55 cm. , 7 cm. latimea mica si 10 cm. latimea lata a gulerului ,nasturele l-am decupat cu ajutorul unui capac de la pasta de dinti , gaurelele de pe buzunar care emit cusatura le-am facut cu o scobitoare,in interiorul gulerului am pus o bucata de pelicula ca sa tina forma unui guler , pentru a imbraca mai usor tortul cu pasta de zahar , se rasuceste in jurul citorului prelucrat bine cu amidon ca sa nu sa se lipeasca si pelucrati si blatul cu putin amidon.

pasta de lapte praf se prepara in felul urmator :

Mierea de albini se amesteca cu colorantul roz si se lucreaza cu laptele praf adaugand cate putin pana devine ca o plastelina si se pune la frigider pentru 20 minute .

Se intinde cu citorul si se taie in forma de cravata ,se face un nod care se pune pe cravata sub guler.

Trandafirul se face din lapte praf fara colorant ,dar tulpina si pistilul cu colorant verde .

petalele se fac niste bule de dimensiuni in crestere si o bula in forma de lacrima pe care se imbraca cate o petala de trandafir ,incepand de la bulina cea mai mica in crestere,pistilul l-am facut cu un cutit rulant cu zimti marunti si l-am taiat in forma de semnul mercedes , tulpina am facut-o in forma de siret ,rasucind-o intre palme.

petalele le-am facut in felul urmator :

Am pus cate o bulina intre doua bucati de folie de plastic si i-am dat forma cu degetul , apasand si intinzand-o in forma de petala si am imbracat pe rand cate o petala pe bulina in forma de lacrima.

Decorul l-am facut din ciocolata alba si neagra topite la bain-marie , pe cea alba am colorat-o in galben cu colorant alimentar, punand picaturi haotice pe suprafata tortului si intinzand-o cu o furculita.

Tortul se da peste noapte la rece si se pune cravata a doua zi dupa ce scoateti pelicula din interiorul gulerului.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort camasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Camasa Liviu

Tort Camasa Liviu

Preparare: Se prepara crema caramel astfel: se pune intr-un vas de plastic 1 pahar cu lapte ,

8 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tort camasa

Tort camasa

Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta

5 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    O adevarata opera de arta,mai lasat fara cuvinte !

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Ce bine arata!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Extraordinara realizare!Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      E foarte frumos, Anastassia, de fiecare data il admir.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Prezentarea,este de nota 10 cu felicitari.Cntinutul,sunt sigura ca este foarte bun.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Arata super bine.Dar e f. mult de munca la el.Tot ce pot sa-ti spun este:"felicitari"!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Felicitari ! arata super si cu siguranta este si foarte gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      FELICITARI!! E ADEVRATA ARTA

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Inedit! Felicitari!

    • Fara foto

      Anca , 18 decembrie 2009

      Absolut superb! Am ramas fara grai! Suuuperb!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

12h

7 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • pentru decor :
  • 30 gr. ciocolata alba colorata cu colorant galben.
  • 30 gr. ciocolata neagra
  • crema 1
  • 250 ml. frisca 36% grasimi
  • 100 gr. ciocolata amaruie 75% cacao
  • crema 2
  • 250 ml. frisca 36 % grasimi
  • un pahar de nuca ( 150 gr.)
  • un plic zahar vanilat
  • pasta de zahar:pentru imbracat camasa
  • 450 gr. zahar pudra din comert ( eu am facut din zahar tos cu blenderul)
  • 30 ml apa
  • 10 gr gelatina(granule de la Dr.Oetker)
  • 50 gr miere de albini
  • colorant naturali pentru patiserie de culoare albastra
  • pasta de lapte praf:
  • 3 lingurite miere de albini de preferinta de tei ca este cea mai transparenta la culoare
  • 24 lingurite lapte praf
  • coloranti naturali pentru patiserie de culoare roz si verde

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O adevarata opera de arta,mai lasat fara cuvinte !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata