autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Caramel

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2006

Ingrediente
zahar, oua, vanilie, faina, frisca si fructe exotice, praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h

38 voturi

Mod de preparare

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit
- 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 vanilii se bat bine (spuma) se adauga 1 l lapte
- Se bat 5 albusuri spuma cu 5-6 linguri zahar, se pun galbenusurile peste si 7 linguri faina la sfarsit amestecate cu un praf de copt.
- Se pune cu lingura de lemn peste compozitia din cratita si se uniformizaeaza.
Se baga la cuptor 1 ora.
Se tine in cratita si se pune o folie de aluminiu peste.
Se ia din cratita, se pune pe o farfurie lata sau tava de tort si se orneaza cu fructe exotice si frisca. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel

Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel

Margarina o topesti la foc potrivit, apoi adaugi ciocolata sa se topeasca si ea. Biscuiti sunt rupti

242 voturi    30 comentarii
2h
Torturi
Tort de clatite cu sirop caramel

Tort de clatite cu sirop caramel

1. Clatitele se fac din: 50 gr faina, un plic de vanilie, 1 ou, 150 ml lapte si 8 gr unt. 2. Puneti

72 voturi    48 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

38 voturi

Ingrediente

  • zahar
  • oua
  • vanilie
  • faina
  • frisca si fructe exotice
  • praf de copt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cuib de viespi