autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort Caramel

Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Elena Birtoc (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2006

Ingrediente
zahar, oua, vanilie, faina, frisca si fructe exotice, praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 2h

38 voturi

Mod de preparare

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit
- 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 vanilii se bat bine (spuma) se adauga 1 l lapte
- Se bat 5 albusuri spuma cu 5-6 linguri zahar, se pun galbenusurile peste si 7 linguri faina la sfarsit amestecate cu un praf de copt.
- Se pune cu lingura de lemn peste compozitia din cratita si se uniformizaeaza.
Se baga la cuptor 1 ora.
Se tine in cratita si se pune o folie de aluminiu peste.
Se ia din cratita, se pune pe o farfurie lata sau tava de tort si se orneaza cu fructe exotice si frisca. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

8 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

38 voturi

Ingrediente

  • zahar
  • oua
  • vanilie
  • faina
  • frisca si fructe exotice
  • praf de copt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura finlandeza cu mere