Tort Carioca

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
ridicata
Tort Carioca

Ingrediente

  • Blat 1
  • -4 galbenuse
  • -4 linguri de zahar
  • -3 linguri ciocolata rasa sau cacao
  • -4 albuse
  • Blat 2
  • -4 galbenuse
  • -4 linguri de zahar
  • -4 linguri nuca macinata sau alune
  • -1 lingura faina
  • -4 albuse
  • Crema
  • -6 galbenuse+2 albuse
  • -250gr zahar
  • -200ml lapte
  • -250gr unt
  • -vanilie
  • -2 linguri rom
  • -2 batoane de ciocolata
  • -2 linguri dulceata de fragute sau capsuni

Mod de preparare

Blaturile.

Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin cremoase, dupa care se adauga ingredientele in ordinea enumerarii lor, pentru fiecare blat in parte.

Se coc la foc potrivit, in tava unsa si infainata si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema.

Galbenusele si albusurile sa freaca bine (cu mixerul la viteza mare) cu zaharul, vanilia si apoi se adauga laptele.Se pun in bain marie si se freaca in continuare pina se ingroasa.Eu am pus direct pe foc, dar trebuie avut mare grja , pt ca este o crema extrem de delicata si se poate taia imediat.Nu trebuie fiarta mai mult decit este nevoie.In momentul in care ati vazut ca se ingroasa,imediat o luati de pe foc.

Se lasa la racit si se adauga, la fel , cu mare grija si treptat, untul frecat spuma.

Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale.In una se pune ciocolata topita si racita usor, iar in cealalata se pune dulceata de fragute sau capsuni si romul.Este mult mai aromat tortul daca puneti dulceata de fragute.

Apoi se trece la montarea tortului.Blaturile nu se insiropeaza, se folosesc asa cum sunt.

Blaturile se taie pe lungime si se umplu alternativ ,in felul urmator:pe blatul ci nuca se pune crema cu fragi, iar pe blatul cu ciocolata(cacao), se pune crema cu ciocolata.Se imbraca in crema si se orneaza cu ce vreti...

La fel de bine se pot coace blaturile in forma rotunda , daca asa va place.

Este o reteta foarte veche si un desert ff gustos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise