autor:

anena

» » Prajituri

Tort Carioca

Autor: anena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
Blat 1, -4 galbenuse, -4 linguri de zahar, -3 linguri ciocolata rasa sau cacao, -4 albuse, , Blat 2, -4 galbenuse, -4 linguri de zahar, -4 linguri nuca macinata sau alune, -1 lingura faina, -4 albuse, , Crema, -6 galbenuse+2 albuse, -250gr zahar, -200ml lapte, -250gr unt, -vanilie, -2 linguri rom, -2 batoane de ciocolata, -2 linguri dulceata de fragute sau capsuni

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Blaturile.
Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin cremoase, dupa care se adauga ingredientele in ordinea enumerarii lor, pentru fiecare blat in parte.
Se coc la foc potrivit, in tava unsa si infainata si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema.
Galbenusele si albusurile sa freaca bine (cu mixerul la viteza mare) cu zaharul, vanilia si apoi se adauga laptele.Se pun in bain marie si se freaca in continuare pina se ingroasa.Eu am pus direct pe foc, dar trebuie avut mare grja , pt ca este o crema extrem de delicata si se poate taia imediat.Nu trebuie fiarta mai mult decit este nevoie.In momentul in care ati vazut ca se ingroasa,imediat o luati de pe foc.
Se lasa la racit si se adauga, la fel , cu mare grija si treptat, untul frecat spuma.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale.In una se pune ciocolata topita si racita usor, iar in cealalata se pune dulceata de fragute sau capsuni si romul.Este mult mai aromat tortul daca puneti dulceata de fragute.
Apoi se trece la montarea tortului.Blaturile nu se insiropeaza, se folosesc asa cum sunt.
Blaturile se taie pe lungime si se umplu alternativ ,in felul urmator:pe blatul ci nuca se pune crema cu fragi, iar pe blatul cu ciocolata(cacao), se pune crema cu ciocolata.Se imbraca in crema si se orneaza cu ce vreti...
La fel de bine se pot coace blaturile in forma rotunda , daca asa va place.
Este o reteta foarte veche si un desert ff gustos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carioca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini cheesecake cu capsuni

Mini cheesecake cu capsuni

Blat: Pregatim o tava mare (eu am folosit tava de la cuptor) si pornim cuptorul la 180 grade Separam

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Stangluri cu ciocolata

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

67 voturi    18 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    foarte bun.l/am facut de ziua mea si n/a mai ramas nici o bucatica asa de mult a placut

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Blumhaghen Mariano , 29 decembrie 2014

    lmi place foarte mult

  • Fara foto

    missfinallove (Bucatar sef) , 03 mai 2013

    penrtu blatul 1 nu trebuie faina?

  • Fara foto

    missfinallove (Bucatar sef) , 03 mai 2013

    la blatul 1 nu trebuie faina?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Super bine arata,sunt sigura ca a fost o bunatate.Felicitari si ai votul meu cu multe stelute.***************

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • -4 galbenuse
  • -4 linguri de zahar
  • -3 linguri ciocolata rasa sau cacao
  • -4 albuse
  • Blat 2
  • -4 galbenuse
  • -4 linguri de zahar
  • -4 linguri nuca macinata sau alune
  • -1 lingura faina
  • -4 albuse
  • Crema
  • -6 galbenuse+2 albuse
  • -250gr zahar
  • -200ml lapte
  • -250gr unt
  • -vanilie
  • -2 linguri rom
  • -2 batoane de ciocolata
  • -2 linguri dulceata de fragute sau capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de anena
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

83 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu fructe (prune)

Prajitura cu fructe (prune)

Se amesteca ingredientele in ordinea enumerarii lor, astfel:se separa galbenusele si se amesteca

60 voturi    19 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac

Se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc si se fierb putin . Dupa ce s-a racit se adauga un

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

missfinallove (Bucatar sef)

penrtu blatul 1 nu trebuie faina?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Hajas ( Hajose )