autor:

» » Prajituri

Tort carpati

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Blat (foi):, 5 oua, 1 cana ulei, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 1 kg faina, ½ lg-ita amoniac, , Crema:, 1 kg zahar, 13 lg faina, 2 l lapte, 2 pachete margarina, , Glazura:, 2 pachete margarina, 200 g zahar pudra, 2 lg cacao, 2 lg lapte praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat (foi):
Se coc 10 foi pe dosul tavii

Crema:
Se arde zaharul. Separat se freaca faina cu laptele si se toarna peste zaharul ars. Se fierbe pana se ingroasa apoi se da la rece si se amesteca cu margarina.

Pentru glazura se freaca margarina cu zaharul cacaoa si laptele praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort carpati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat (foi):
  • 5 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 kg faina
  • ½ lg-ita amoniac
  • Crema:
  • 1 kg zahar
  • 13 lg faina
  • 2 l lapte
  • 2 pachete margarina
  • Glazura:
  • 2 pachete margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg lapte praf

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere