autor:

Epure Mariana

» » , Prajituri, Torturi

Tort Ceas de Revelion

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
-pt.blat:6 oua,350g faina,150 g zahar, o ciocolata cu trufe topita la bain Marie, 100 g unt, 100 g cacao., -2 creme:, *crema 1 este crema de vanilie cu miez de nuca pisat:o lingura sau doua de frisca, 1 esenta de vanilie, 2 linguri zahar pudra, 1 plic crema de vanilie Dr Otker preparat cu 500 ml lapte rece, *crema 2 este o crema de ciocolata cu trufe si rom de la Dr.Otker praparata cu 500 ml lapte rece la care adaugam 1 lingura de frisca si o fiola de esenta de rom., -Pt.decor, pudra de cacao, stelute albe de zahar din comert, si frisca pt.scris ora 12., o cutie mica frisca Hulala

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.Crema de vanilie de la Dr.Otker se imbogateste apoi cu miez de nuca si 2 linguri de frisca si 2 linguri zahar pudra.Cea de ciocolata se pregateste batand cu mixerul continutul aplicului amestecat cu laptele rece si apoi se adauga esenta de rom si o lingura de frisca.In felul acesta inmultim putin cremele si le aromatizam mai mult.
Blatul :Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si untul moale frecat spuma inainte. Adaugam albusurile batute spuma tare si ciocolata neagra cu trufe topita la bain marie si racita un pic.Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Apoi ungem si tapetam tava cu faina si turnam copmozitia cu grija sa umplem tava uniform.Apoi o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coca.Apoi nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.Apoi taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam si apoi incepem sa punem cremele.Cu ajutorul unui pos facem cercuri concentrice din cele 2 creme alternand culorile, crema de vanilie cu miez de nuca si crema de ciocolata cu trufe si rom.Apoi asezam celalat blat.Deasupra imbrcam cu crema de ciocolta cu trufe si rom in strat subtire.Peste aceasta crema cernem prin strecuratoare pudra de cacao.Apoi asezam pe margine stelute albe de zahar (se gasesc pungute in comert)apoi cu un pos scriem 12 si desenam 2 limbi de ceas, una mare si una mica, pe cat posibil in dreptul orei 12.Este un tort deosebit de gustos si foarte usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ceas de Revelion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    E frumos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Felicitari !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte ingenios.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Apetisant si tare ingenios tortuletul tau...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte frumos.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Ne vom ingrasa cu atatea retete delicioasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Ai multa imaginatie in a inventa retete noi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Dragut si de efect

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      interesant ,si cred ca si gustos

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      frumos si rapid de preparat!

    • Fara foto

      Liliana , 04 ianuarie 2010

      Este foarte frumos " Ceasul tau de revelion".Imi place mult.O idee noua pentru urmatorul meu revelion.Desi nu cred ca o sa am atata rabdare...mai bine il fac de ziua baiatului meu si modific ora...Sigur o sa fie incantat.Succes.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      FOARTE INGENIOS.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • -pt.blat:6 oua,350g faina,150 g zahar
  • o ciocolata cu trufe topita la bain Marie
  • 100 g unt
  • 100 g cacao.
  • -2 creme:
  • *crema 1 este crema de vanilie cu miez de nuca pisat:o lingura sau doua de frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic crema de vanilie Dr Otker preparat cu 500 ml lapte rece
  • *crema 2 este o crema de ciocolata cu trufe si rom de la Dr.Otker praparata cu 500 ml lapte rece la care adaugam 1 lingura de frisca si o fiola de esenta de rom.
  • -Pt.decor
  • pudra de cacao
  • stelute albe de zahar din comert
  • si frisca pt.scris ora 12.
  • o cutie mica frisca Hulala

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E frumos!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu