Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie.
Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana amestecul are consistenta nisipului umed. Asezam amestecul de biscuiti intr-o forma de tort si nivelam usor cu mana. Dam amestecul la frigider si ne apucam de crema.
Punem gelatina la hidratat in apa si o lasam pentru 10 minute. Dupa cele 10 minute, punem gelatina in lapte fierbinte, dar nu clocotit si amestecam pana se dizolva gelatina.
Intr-un vas, mixam foarte bine branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi, putin cate putin, adaugam si smantana pentru frisca si mixam bine.
Adaugam tot putin cate putin si laptele cu gelatina si mixam pana totul se omogenizeaza.
Maruntim si o tableta de ciocolata Milka Oreo si punem bucatelele de ciocolata in crema de branza si amestecam cu o spatula.
Scoatem blatul de tort de la frigider si ornam cu capsunele pe marginile formei de tort, punem crema de branza si dam la frigider sa se intareasca crema.
Pregatim glazura:
Intr-un vas, punem smantana de frisca, ciocolata alba si untul si le topim toate la bain-marie, racim crema si mixam putin ca sa fie mai fina glazura. Verificam daca crema de branza s-a intarit si glazuram tortul.
Dam la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte.
Este un tort delicat datorita cremei de branza, aromat datorita capsunelelor, iar bucatile de ciocolata vor fi o surpriza pentru papilele gustative.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii