Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiti Oreo
  • 150 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 600 g branza proaspata de vaci (daca branza este uscata, atunci folositi branza Philadelphia)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina
  • esenta vanilie
  • 100 g ciocolata Milka Oreo
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana amestecul are consistenta nisipului umed. Asezam amestecul de biscuiti intr-o forma de tort si nivelam usor cu mana. Dam amestecul la frigider si ne apucam de crema.

Punem gelatina la hidratat in apa si o lasam pentru 10 minute. Dupa cele 10 minute, punem gelatina in lapte fierbinte, dar nu clocotit si amestecam pana se dizolva gelatina.

Intr-un vas, mixam foarte bine branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi, putin cate putin, adaugam si smantana pentru frisca si mixam bine.

Adaugam tot putin cate putin si laptele cu gelatina si mixam pana totul se omogenizeaza.

Maruntim si o tableta de ciocolata Milka Oreo si punem bucatelele de ciocolata in crema de branza si amestecam cu o spatula.

Scoatem blatul de tort de la frigider si ornam cu capsunele pe marginile formei de tort, punem crema de branza si dam la frigider sa se intareasca crema.

Pregatim glazura:

Intr-un vas, punem smantana de frisca, ciocolata alba si untul si le topim toate la bain-marie, racim crema si mixam putin ca sa fie mai fina glazura. Verificam daca crema de branza s-a intarit si glazuram tortul.

Dam la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte.

Este un tort delicat datorita cremei de branza, aromat datorita capsunelelor, iar bucatile de ciocolata vor fi o surpriza pentru papilele gustative.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise