autor:

NADIA MARIA

» » Aperitive

Tort chinezesc (telemea, sunca, oua)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g sunca presata (sunca york), 200 g telemea, 6 oua fierte, 2 oua crude, 3 catei de usturoi, ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Sunca,telemeaua si ouale fierte se dau pe razatoarea mica(separat nu le amestecati).Pregatiti o maioneza din 2 oua si amestecati-o cu usturoiul pisat. ( Eu prepar maioneza din oua crude intregi, galbenus si albus, si amestecata cu blendarul. Nu este atit de plina de ulei ca si o maioneza preparata doar din galbenuse)

Acum incepem montajul tortului chinezesc. Intr-un bol transparent (pentru ca se vede opera de arta ce urmeaza a pregati) primul strat este de telemea,sunca,oua ,sare ,piper,maioneza, si continuam la fel telemea,sunca,oua,sare ,piper,maioneza... pina ce terminati ingredientele.Nu uitati ultimul strat trebuie sa fie de maioneza (glazura tortului)pe care o puteti orna dupa gustul si imaginatia fiecareia.
Daca nu va place gustul de usturoi puteti folosi ceapa tocata foarte marunt.

Atentie cu sarea!!!!!!! luati in calcul ca telemeaua si sunca sunt sarate, asa ca puneti sare doar pentru oua si maioneza .

Pofta buna !!! O sa triumfati cu acest aperitiv. Nimeni nu v-a rezista tentatiei de al proba si de a repeta dupa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort chinezesc (telemea, sunca, oua)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen

Rondele picante din foietaj, cu ketchup si chimen

Dezghetam aluatul de foietaj. Intindem foile de aluat(atat cat se intind ele, nu fortam). Ungem

6 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu avocado

Curat ouale, le tai in jumatate,separ galbenusurile.Pasez avocado curatat de coaja, zeama de lamaie,gabenusurile,uleiul,mustarul,prazul

13 voturi    10 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

    Cred ca e un deliciu. Suntfan al acestui tip de mancare.Cu siguranta o sa folosesc usturoi. E un deliciu

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g sunca presata (sunca york)
  • 200 g telemea
  • 6 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu. Suntfan al acestui tip de mancare.Cu siguranta o sa folosesc usturoi. E un deliciu

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua umplute-aricei