autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Tort cioco-piersica

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Ingrediente
6 oua, 180 g zahar, 130 g ciocolata amaruie, 130 g unt la temperatura camerei, 175 g faina, o priza sare, coaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilat, , Pentru crema:, , 500 g piersici din compot, 125 g iaurt, 125 g smantana, 300 ml frisca lichida, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 40 ml lichior Amaretto, 1 plic gelatina, , Pentru ornat:, , 200 ml frisca lichida, 1 plic intaritor frisca, 50 g ciocolata rasa, 3 jumatati de piersica

Dificultate: Redusa Timp: 3h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180 g C.
Se amesteca untul moale cu 100 g zahar, sarea, zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt, se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar (80 g). Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35 - 40 de minute. Se incerca cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici, dar nu prea mult.

Intre timp se pregateste crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zeama de lamaie si 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. (eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot 4 - 5 linguri).
Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca. Se taie cubulete piersicile (mai putin 3 - 4 jumatati care se pastreaza pentru ornat), peste care se adauga lichiorul, se lasa 10 - 15 minute sa intre lichiorul in ele.
Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama. Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema. Tortul se finiseaza cu restul de frisca (200 ml) batuta bine cu intaritorul. Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa.
Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco-piersica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Patratele cu ciocolata

Patratele cu ciocolata

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele

20 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu mijloc moale si  ciocolatos

Muffins cu mijloc moale si ciocolatos

Intr-un vas topim untul,ciocolata si zaharul,la foc mic si amestecand incontinuu;Omogenizam cu o

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria , 21 martie 2010

    Nu arata asa de bine. Da, in fine poate la gust e altfel. Poate. Da' nici no s-o fac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Arata minunat si cred ca este super delicios...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

    Buuuuuuuunnnnnnn!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Mai rar asa prezentare. Super prezentarea pe care ai facut-o doamna Silvia Varadi. Ca la Capsa si cum scrie la carte. Frumos, felicitari si 10 este o nota prea mica pentru prezentarea facuta. Sa mai faci asa torturi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 130 g ciocolata amaruie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 175 g faina
  • o priza sare
  • coaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 g piersici din compot
  • 125 g iaurt
  • 125 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 ml lichior Amaretto
  • 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g ciocolata rasa
  • 3 jumatati de piersica

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

maria

Nu arata asa de bine. Da, in fine poate la gust e altfel. Poate. Da' nici no s-o fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort din cupcakes "Manunchi de flori"
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide