autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort-Cos cu flori si zmeura

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2017

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 7 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru crema de unt:, 200 g unt, 3 linguri de zahar, Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, 2 linguri cacao, 1 lingurita cafea macinata, , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, 1 lingurita esenta rom, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de portocala la borcan, 2 linguri whisky, , pentru florile de unt:, 50 g unt, Sirop sau zeama din dulceata de cirese, 1 lingurita zahar pudra vanilat, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 250 ml, flori de unt, sirop de cirese, zmeura, confetti, margarete si frunze de napolitana Dr.Oetker.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 25 min

1 vot

Mod de preparare



Florile de unt:

Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop de sirop cu ajutorul unei scobitori. Este destul de migalos. Se dau la frigider pana la folosire insa numai acoperite cu folie ca sa nu prinda alte arome.



Blatul:

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptorul incins aprox 30 de minute astfel: la foc iute in primele 10 minute, apoi la foc mic pana devine maroniu-rumen. Se lasa la racit.



Siropul:

Se pregateste siropul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom si whisky. Se lasa la racit.



Se taie blatul in doua parti (cu baza mai groasa decat capacul) si se insiropeaza.



Zmeura se spala cu grija ca sa n-o destramam si se usuca pe un servet. Pana se usuca ea, se pregatesc celelalte.



Crema de unt:

Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt.



Decorul:

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa.



Se imbraca tortul in frisca, eu am optat pentru un model cosulet, acea impletitura care se vede in poza.



Pentru scris, se amesteca intr-o cescuta putina frisca batuta anterior in care se adauga si un varf de cutit de cacao. Cacaoa o va face vartoasa, asa ca se poate subtia cu o lingura de cafea preparata.

Se orneaza cu florile de unt, zmeura, oranamente Dr.Oetker (margarete cu frunze din napolitana si confetti).

Se da la frigider pana la servire.



Timp total: aprox 3h 25min

Portii: 12



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/tort-cos-cu-flori-si-zmeura.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-Cos cu flori si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Lela

Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat . Se

3 voturi    2 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 30 iulie 2017

    Va multumesc mult pentru aprecieri si urari! :)

  • Fara foto

    Mariana , 26 iunie 2017

    Foarte frumos tort, si foarte bun. Bravo Anca,felicitari cum ai decorat tortul.

  • Fara foto

    Eufrosina , 26 iunie 2017

    Foarte bun si deosebit de gustos, bravo Anca si inca o data La Multi Ani ! pentru frumoasa varsta pe care ai implinit-o.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita cafea macinata
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • 1 lingurita esenta rom
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan
  • 2 linguri whisky
  • pentru florile de unt:
  • 50 g unt
  • Sirop sau zeama din dulceata de cirese
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 250 ml
  • flori de unt
  • sirop de cirese
  • zmeura
  • confetti
  • margarete si frunze de napolitana Dr.Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Anca E. Voicu (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri si urari! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu Nutella si alune de padure