Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti" si marginile cratitei cu zahar, dupa care dati la o parte pentru a se intari.
Intr-un castron amestecati 6 oua cu 4 linguri zahar ( fiecare pune cat vrea), cu 1 litru de lapte si esente dupa gust.
Turnati compozitia peste zaharul caramelizat si bagati in cuptor la foc mic. Intre timp faceti un blat din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina: separati ouale, bateti albusul spuma cu zahar, adaugati galbenusurile, iar la final faina.
Cand crema de la cuptor este aproape gata (se strange si capata o culoare galben-maronie ), turnati blatul peste si mai lasati cca 20 minute.
Cand este gata, rasturnati crema pe o tava (va lasa muult sirop , dar il va trage blatul). Se lasa la racit si se poate servi cu frisca sau cu orice altceva, dupa preferinte.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii