autor:

Vacariu_Fabiana

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Tort-crema de zahar ars

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
6 oua, 8 linguri de zahar, 1 litru de lapte, esente, , Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina ( chiar 4 daca ouale sunt mai mari )

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti" si marginile cratitei cu zahar, dupa care dati la o parte pentru a se intari.



Intr-un castron amestecati 6 oua cu 4 linguri zahar ( fiecare pune cat vrea), cu 1 litru de lapte si esente dupa gust.



Turnati compozitia peste zaharul caramelizat si bagati in cuptor la foc mic. Intre timp faceti un blat din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina: separati ouale, bateti albusul spuma cu zahar, adaugati galbenusurile, iar la final faina.



Cand crema de la cuptor este aproape gata (se strange si capata o culoare galben-maronie ), turnati blatul peste si mai lasati cca 20 minute.



Cand este gata, rasturnati crema pe o tava (va lasa muult sirop , dar il va trage blatul). Se lasa la racit si se poate servi cu frisca sau cu orice altceva, dupa preferinte.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

44 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Vasilica Jecu , 28 februarie 2014

    Si eu il fac destul de des.Este foarte bun.

  • Elena Timofte , 28 februarie 2014

    Se lasa la racit in vasul care a f. ost copt,daca se rastoarna ferbinte se desface crema,dupa ce s-a racit se rastoarna este f.f.f. bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte
  • esente
  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina ( chiar 4 daca ouale sunt mai mari )

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello