autor:

Vacariu_Fabiana

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Tort-crema de zahar ars

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
6 oua, 8 linguri de zahar, 1 litru de lapte, esente, , Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina ( chiar 4 daca ouale sunt mai mari )

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti" si marginile cratitei cu zahar, dupa care dati la o parte pentru a se intari.



Intr-un castron amestecati 6 oua cu 4 linguri zahar ( fiecare pune cat vrea), cu 1 litru de lapte si esente dupa gust.



Turnati compozitia peste zaharul caramelizat si bagati in cuptor la foc mic. Intre timp faceti un blat din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina: separati ouale, bateti albusul spuma cu zahar, adaugati galbenusurile, iar la final faina.



Cand crema de la cuptor este aproape gata (se strange si capata o culoare galben-maronie ), turnati blatul peste si mai lasati cca 20 minute.



Cand este gata, rasturnati crema pe o tava (va lasa muult sirop , dar il va trage blatul). Se lasa la racit si se poate servi cu frisca sau cu orice altceva, dupa preferinte.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Jecu , 28 februarie 2014

    Si eu il fac destul de des.Este foarte bun.

  • Fara foto

    Elena Timofte , 28 februarie 2014

    Se lasa la racit in vasul care a f. ost copt,daca se rastoarna ferbinte se desface crema,dupa ce s-a racit se rastoarna este f.f.f. bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 litru de lapte
  • esente
  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina ( chiar 4 daca ouale sunt mai mari )

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Biscuiti cu nuca