autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Tort cu afine de padure

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, Pentru insiropat blatul, 3 linguri zahar, 100ml apa, Pentru crema:, 400g iaurt cremos, 300g smantana de 15% grasime, 5 linguri zahar, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker, 400ml frisca lichida La Dorna de 35%grasime, Pentru decor:, 500g afine de padure, 4 linguri zahar si 5 linguri apa, 1 plic gelatina rosie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul;
Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de sus in jos.Se pune aluatul intr-o forma de tort(diametru 23) tapetata cu hartie pergament si se coace la cuptorul incins la 180gC timp de 15 minute.pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.Se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in doua Si il insiropam.Se face un sirop clasic din zahar si apa fierbinte.
Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 5 linguri de zahar si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la innmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta.Apoi o adugam in crema de iaurt si smantana.Lasam la rece. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de sus in jos.Se obtine o crema spumoasa.
Pregatire afine:
Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.
Finisare:
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de celofan(din cel alimentar),se aseaza primul blat insiropat si se pune trei sferturi din crema,peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor de frigaruie amestecam in crema.Punem deasupra si cealalta jumatate de blat si o acoperim cu crema lasata.Adaugam restul de afine pe toata suprafata tortului.
Pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet.Folosim siropul rezultat din fierberea afinelor.Se intinde gelatina pe toata suprafata tortului.Se da la rece pentru 4-5 ore.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
Este foarte racoritor si bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana

27 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Torturi
Fursecuri Limba pisicii

Fursecuri Limba pisicii

Untul se freaca bine cu tot zaharul pana la topirea acestuia, se adauga faina si amestecam bine;

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Ce as servi o felie!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Apetisant !!!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Felicitari pentru reteta, imi place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Tentant. Cred ca e un deliciu

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Doamne,ce as vrea si eu o bucatica mica,mica...!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata foarte bine tortuletul...,in mod sigur este o minunatie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata foarte bine tortuletul...,in mod sigur este o minunatie...

    • Fara foto

      Nadia , 16 august 2009

      Super arata! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Vai, Silvioara, arata faorte bine, sa stii ca l-am notata la retete favorite.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Felicitari pentru acest tort,draga doamna Silvi0ara,este super delicios.Mai vreau.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat blatul
  • 3 linguri zahar
  • 100ml apa
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 300g smantana de 15% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 400ml frisca lichida La Dorna de 35%grasime
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar si 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce as servi o felie!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale