Tort cu afine de padure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu afine de padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru insiropat blatul
  • 3 linguri zahar
  • 100ml apa
  • Pentru crema:
  • 400g iaurt cremos
  • 300g smantana de 15% grasime
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliguri gelatina pudra Dr.Oetker
  • 400ml frisca lichida La Dorna de 35%grasime
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure
  • 4 linguri zahar si 5 linguri apa
  • 1 plic gelatina rosie

Mod de preparare

Blatul;

Galbenusurile cu zaharul,praful de sare si vanilia se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volulmu,se adauga faina,se omogenizeaza si la safarsit se adauga albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de sus in jos.Se pune aluatul intr-o forma de tort(diametru 23) tapetata cu hartie pergament si se coace la cuptorul incins la 180gC timp de 15 minute.pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.Se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in doua Si il insiropam.Se face un sirop clasic din zahar si apa fierbinte.

Crema:

Se amesteca iaurtul cu cele 5 linguri de zahar si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la innmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea complecta.Apoi o adugam in crema de iaurt si smantana.Lasam la rece. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de sus in jos.Se obtine o crema spumoasa.

Pregatire afine:

Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 4 linguri de zahar si 5 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa-si lasa toata zeama.Zeama se pastreaza pentru decorul cu gelatina.

Finisare:

Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de celofan(din cel alimentar),se aseaza primul blat insiropat si se pune trei sferturi din crema,peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor de frigaruie amestecam in crema.Punem deasupra si cealalta jumatate de blat si o acoperim cu crema lasata.Adaugam restul de afine pe toata suprafata tortului.

Pregatim gelatia rosie conform instructiunilor de pe pachet.Folosim siropul rezultat din fierberea afinelor.Se intinde gelatina pe toata suprafata tortului.Se da la rece pentru 4-5 ore.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.

Este foarte racoritor si bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise