autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu branza si frisca

Autor: puiut_puiut (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: puiut_puiut (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua galbenusul si albusul despartite,, , 150 g zahar,, , 75 g faina alba,, , 75 g amidon,, , 1/4 lingurita praf de copt., , Umplutura de brinza/frisca:, , 4 galbenusuri,, , 200 g zahar pudra,, , 1 pachet de zahar vanilat,, , 1 kg de brinza de vaci,, , zeama de la o lamaie,, , coaja rasa de la o lamiie,, , 2 linguritze de cognac (eu nu am pus),, , 10 foi de gelatina alba,, , 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare),, , gem(gelee) de orice, eu am pus de caise.

Dificultate: Medie Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175 C ptr. ventilatie, sau 200 C la normal.

2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!

3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.

Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.

4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.

5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.

Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.

Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.

6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.

7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.

8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.

Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.

Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.

9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornete spatiale

Cornete spatiale

Compozitie cornete: Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la

2 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura magica

Prajitura magica

O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Tava: 22 cm

13 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Lore_Loredana

    Lore_Loredana (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

    ce fel de amidon? specificati va rog, este porumb sau grau ....

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 11 februarie 2015

    este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

  • Fara foto

    Mihaela Paduraru , 11 februarie 2015

    10 foi de gelatina cate grame inseamna?¿

    • Fara foto

      Claudia Gindac , 22 decembrie 2014

      Torta alla pana e formagio!

    • Fara foto

      Polixenia Graf , 02 noiembrie 2014

      Cred ca este gustos.Am sa-l fac si eu.Multumesc, ptr.reteta.

    • Fara foto

      Atena Pop , 20 iunie 2014

      Se pot adauga fructe de padure,capsuni ,zmeura.....Eu pt. a fi mai fina branza de vaci o dau la blender si pun cantitati egale de branza si frisca.Iese untoasa,fina.Daca adaug fructe mai pun un pic de gelatina.Este minunata.

    • Fara foto

      Atena Pop , 20 iunie 2014

      Se face frisca.

    • Fara foto

      Atena Pop , 20 iunie 2014

      Pai e tort dulce nu tort aperitiv.Se foloseste branza dulce.

    • Fara foto

      Violeta Popa , 20 iunie 2014

      as dori sa stiu daca folosim brinza dulce sau branza sarata?

    • Fara foto

      Adriana Strohhammer , 19 iunie 2014

      Este buna .se face fara galbenusuri doar branza si frisca neaparat batuta si gelatina se pune prima pentru a iesi crema mai pufoasa .Bafta

    • Fara foto

      Angelica Tauf , 09 noiembrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Fara foto

      Banc Diana-Eva , 07 noiembrie 2013

      cu masa de branza frisca se amesteca batuta sau lichida?

    • Fara foto

      Gabriela Tamas , 28 octombrie 2013

      este la fel de buna precum arata..

    • Fara foto

      Lelia Stoica , 28 octombrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Fara foto

      Riccardo Blucher Paoloni , 23 septembrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Fara foto

      Isopescu Liliana , 23 septembrie 2013

      super

    • Fara foto

      Ana Biriga , 17 septembrie 2013

      buna aceasta prajitura

    • Fara foto

      Daria Farau , 09 iulie 2013

      ìncerc sa ìl prepar de ziua mea.

    • Fara foto

      georgeta giurgi , 19 iunie 2013

      arata super imi place la nebunie branza de vaci ,am sa fac reteta .multumesccccc

    • Fara foto

      Doinita Drilea , 19 iunie 2013

      arata ff apetisant! multumim!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Foarte bine arata .Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • 3 oua galbenusul si albusul despartite,
  • 150 g zahar,
  • 75 g faina alba,
  • 75 g amidon,
  • 1/4 lingurita praf de copt.
  • Umplutura de brinza/frisca:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • 1 kg de brinza de vaci,
  • zeama de la o lamaie,
  • coaja rasa de la o lamiie,
  • 2 linguritze de cognac (eu nu am pus),
  • 10 foi de gelatina alba,
  • 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare),
  • gem(gelee) de orice
  • eu am pus de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de puiut_puiut
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu etaje

Prajitura cu etaje

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Clatite cu ciocolata

Clatite cu ciocolata

Amestecam laptele, sifonul(apa minerala) si ouale apoi le punem peste amestecul facut din faina,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Lore_Loredana (Chef de cuisine)

ce fel de amidon? specificati va rog, este porumb sau grau ....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu aroma de citrice