autor:

» » Prajituri

Tort cu branza si frisca

Autor: puiut_puiut (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: puiut_puiut (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
3 oua galbenusul si albusul despartite,, , 150 g zahar,, , 75 g faina alba,, , 75 g amidon,, , 1/4 lingurita praf de copt., , Umplutura de brinza/frisca:, , 4 galbenusuri,, , 200 g zahar pudra,, , 1 pachet de zahar vanilat,, , 1 kg de brinza de vaci,, , zeama de la o lamaie,, , coaja rasa de la o lamiie,, , 2 linguritze de cognac (eu nu am pus),, , 10 foi de gelatina alba,, , 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare),, , gem(gelee) de orice, eu am pus de caise.

Dificultate: Medie Timp: 2h

42 voturi

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175 C ptr. ventilatie, sau 200 C la normal.

2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!

3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.

Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.

4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.

5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.

Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.

Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.

6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.

7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.

8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.

Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.

Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.

9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 22 comentarii

  • Marian , 06 septembrie 2020

    Asta e prima rețetă cu maglavais din viața mea. Cât privește amidonul din grâu....

  • Lore_Loredana

    Lore_Loredana (Chef de cuisine) , 11 februarie 2015

    ce fel de amidon? specificati va rog, este porumb sau grau ....

  • Rodica Ardelean , 11 februarie 2015

    este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Mihaela Paduraru , 11 februarie 2015

      10 foi de gelatina cate grame inseamna?¿

    • Claudia Gindac , 22 decembrie 2014

      Torta alla pana e formagio!

    • Polixenia Graf , 02 noiembrie 2014

      Cred ca este gustos.Am sa-l fac si eu.Multumesc, ptr.reteta.

    • Atena Pop , 20 iunie 2014

      Se pot adauga fructe de padure,capsuni ,zmeura.....Eu pt. a fi mai fina branza de vaci o dau la blender si pun cantitati egale de branza si frisca.Iese untoasa,fina.Daca adaug fructe mai pun un pic de gelatina.Este minunata.

    • Atena Pop , 20 iunie 2014

      Se face frisca.

    • Atena Pop , 20 iunie 2014

      Pai e tort dulce nu tort aperitiv.Se foloseste branza dulce.

    • Violeta Popa , 20 iunie 2014

      as dori sa stiu daca folosim brinza dulce sau branza sarata?

    • Adriana Strohhammer , 19 iunie 2014

      Este buna .se face fara galbenusuri doar branza si frisca neaparat batuta si gelatina se pune prima pentru a iesi crema mai pufoasa .Bafta

    • Angelica Tauf , 09 noiembrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Banc Diana-Eva , 07 noiembrie 2013

      cu masa de branza frisca se amesteca batuta sau lichida?

    • Gabriela Tamas , 28 octombrie 2013

      este la fel de buna precum arata..

    • Lelia Stoica , 28 octombrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Riccardo Blucher Paoloni , 23 septembrie 2013

      este delicioasa.eu albusurile care raman le pun in pungute si le bag in congelator cand se aduna 8/10 fac o prajitura ff buna din ele

    • Isopescu Liliana , 23 septembrie 2013

      super

    • Ana Biriga , 17 septembrie 2013

      buna aceasta prajitura

    • Daria Farau , 09 iulie 2013

      ìncerc sa ìl prepar de ziua mea.

    • georgeta giurgi , 19 iunie 2013

      arata super imi place la nebunie branza de vaci ,am sa fac reteta .multumesccccc

    • Doinita Drilea , 19 iunie 2013

      arata ff apetisant! multumim!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Foarte bine arata .Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

42 voturi

Ingrediente

  • 3 oua galbenusul si albusul despartite,
  • 150 g zahar,
  • 75 g faina alba,
  • 75 g amidon,
  • 1/4 lingurita praf de copt.
  • Umplutura de brinza/frisca:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • 1 kg de brinza de vaci,
  • zeama de la o lamaie,
  • coaja rasa de la o lamiie,
  • 2 linguritze de cognac (eu nu am pus),
  • 10 foi de gelatina alba,
  • 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare),
  • gem(gelee) de orice
  • eu am pus de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de puiut_puiut
Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu etaje

Prajitura cu etaje

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Clatite cu ciocolata

Clatite cu ciocolata

Amestecam laptele, sifonul(apa minerala) si ouale apoi le punem peste amestecul facut din faina,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri

Marian

Asta e prima rețetă cu maglavais din viața mea. Cât privește amidonul din grâu....

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu crema de vanilie si fructe