autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu cafea

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 6 oua, * 150 g zahar, * 3 linguri ulei, * 40 g amidon, * 20 g cacao, * 100 g faina, * 1 lingurita praf de copt, * 100 g nuca macinata, * Pentru crema:, * 4 galbenusuri, * 200 zahar, * 50 g lapte praf, * 500 ml frisca lichida, * 3 linguri cafea instant, * 10 g gelatina, * Pentru insiropat:, * 100 ml apa, * 100 g zahar, * 1 lingura cafea instant, * Pentru decor:, * 100 ml frisca lichida, * 1 lingurita cafea instant, * cateva boabe de cafea

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt, cacao si amidon.

La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele praf, apoi cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa. Omogenizam si punem vasul la bain-marin pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Duap ce s-a racit complet adaugam frisca lichida batuta si omogenizam.

Sirop:

Punem apa la fiert impreuna la fiert pentru 5 minte. adaugam cafeaua si lasam la racit.

Blatul copt si racit il taiem in 2 parti. Se poate taia si in 3 foarte bine.

Primul blat il asezam in tava, il insiropam, apoi repartizam crema cu cafea. Acoperim cu cel de-al doilea blat, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil si ornam tortul cu frisca si boabe de cafea, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu ciocolata si cafea

Tort cu ciocolata si cafea

Blatul: Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de cacao si cafea

Tort cu crema de cacao si cafea

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

75 voturi    18 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Delicios, desigur.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    O bunatate !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Arata super bine acest tort si fiind cu cafea este pe placul meu.

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 150 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 40 g amidon
  • * 20 g cacao
  • * 100 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 100 g nuca macinata
  • * Pentru crema:
  • * 4 galbenusuri
  • * 200 zahar
  • * 50 g lapte praf
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 3 linguri cafea instant
  • * 10 g gelatina
  • * Pentru insiropat:
  • * 100 ml apa
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingura cafea instant
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 1 lingurita cafea instant
  • * cateva boabe de cafea

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

55 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Delicios, desigur.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Tiramisu