autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
pentru blat:, 5 oua, 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 3 linguri cu nuca, un praf de copt, un varf lingurita sare, , pentru sirop:, apa 400 ml, 2 lingurite esenta rom, 3 linguri zahar, , pentru crema ganache alba:, 50 g ciocolata alba, 50 ml frisca lichida batuta, , pentru crema de capsuni:, spuma de capsuni din 5 capsuni, 2 linguri zahar si 200 ml apa, 1 cutie mascarpone (250 g), 2 linguri zahar pudra vanilat, 100 ml frisca lichida batuta, , pentru decor:, frisca lichida 100 ml, putina ciocolata alba, cateva capsuni, confetti de zahar Dr.Oetker

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare



Spuma de capsuni:

Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se da de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un pahar de spuma, insa fiecare foloseste mai multe, in functie de posibilitati.



Se pregatesc acum si capsunile invelite in ciocolata, pentru a se intari la frigider pana este gata tortul. Astfel, se topesc cateva patratele de ciocolata alba si se lasa un pic sa se inchege. Cand incepe sa se raceasca, devine mai vascoasa si adera mai bine pe fructe. Capsunile spalate si uscate se dau prin ciocolata si se lasa apoi la frigider pentru a se intari.



Blatul:

Se separa ouale. Se spumeaza albusurile cu mixerul cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile. Apoi se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura usor astfel incat sa ramana compozitia aerata. Se toarna intr-o cratita rotunda pregatita cu foaie de copt si se da la cuptor cam 25 de minute.



Siropul:

Intre timp, se pune pe foc mic ibricul cu apa si zaharul si lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom.



Dupa ce s-au racit blatul si siropul, se taie blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si se insiropeaza.



Crema ganache alba:

Intr-un castronel, se toarna frisca lichida incalzita si se adauga ciocolata alba tocata marunt, amestecand bine. Se da la frigider, sa se raceasca bine, apoi se bate cu mixerul ca frisca. Va arata ca o crema.



Crema de capsuni:

Restul de frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Pentru crema de capsuni, se foloseste cam 100 ml (sau dupa gust), iar restul de 100 ml, la ornat.

Intr-un castron mare, se amesteca bine cu mixerul crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza treptat spuma de capsuni, care ii va da o nuanta delicata de roz, apoi si frisca batuta. Se umple tortul cu crema de capsuni, avand grija sa pastram deoparte una-doua linguri de crema si pentru ornat.



Decorul:

Se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu flori mici din frisca, trandafiri din crema de capsuni ramasa, flori mici pe laterala din crema ganache alba. In centru, se asaza cu grija capsunile in invelite in ciocolata. Se presara confetti de zahar. Am folosit si litere de ciocolata alba pentru scris.



Sfat: pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma.



Portii: 15

Diametrul formei de copt: 20cm

Timp total: 3h



Pofta Buna!





Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu kiwi si capsuni

Tort cu kiwi si capsuni

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se adauga si esenta,galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • pentru sirop:
  • apa 400 ml
  • 2 lingurite esenta rom
  • 3 linguri zahar
  • pentru crema ganache alba:
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida batuta
  • pentru crema de capsuni:
  • spuma de capsuni din 5 capsuni
  • 2 linguri zahar si 200 ml apa
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • pentru decor:
  • frisca lichida 100 ml
  • putina ciocolata alba
  • cateva capsuni
  • confetti de zahar Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu ciocolata, frisca si fistic