Ingrediente
Pentru blat:, , - 4 oua, - 4 linguri faina, - 6 linguri zahar, - 4 linguri apa, - 4 linguri ulei, - zahar vanilat, - praf de copt (1/2 pliculet), - colorant alimentar rosu(optional), , Umplutura:, , -500-600 g capsuni, -500 ml frisca lichida, -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie), -2 tablete ciocolata alba(200 g), -30 g unt, -zahar dupa gustul fiecaruia, -1 pliculet gelatina neutra, -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura
Dificultate: Medie | Timp: 2h
21 voturi
Mod de preparare
In acest timp pregatim capsunii.Spalati bine si taiati in cubulete mici.Lasati 3-4 pentru ornat si 2 ii taiati in rondele.
Pregatim gelatina (jeleul) de fructe dupa instructiunile de pe plic si se lasa sa se raceasca putin. Tava ce am folosit-o pentru copt se foreaza cu folie alimentara si se aseaza rondelele de capsuni (daca doriti puteti pune si alte fructe Eu am pus cateva rondele de banana).Peste rondele se toarna jeleu cat sa acopere putin fructele.Peste se aseaza o parte de blat pe care o acoperim cu ciocolata topita in microunde sau bain marin si amestecata cu unt. Peste punem capsunii taiati cubulete si mai punem putina geletina(jeleu )de fructe.
Frisca se bate tare,(pastrati cateva linguri pentru ornat) se adauga branzica,zahar dupa gust si gelatina neutra preparata dupa instruciunile de pe plic.Cruma se desarta peste capsunii taiati, se pune a doua parte de blat ,se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore bune(5-6 sau pana a doua zi )cand se scoate se rastoarna pe un platou se scoate folia cu grija si se orneaza dupa imaginatia fiecareia.
Eu am ornat si cu bomboane cristalizate.Va spun si cum le-am facut:in tava de la cuptor se pune hartie de copt peste care punem bomboane colorate lasand spatiu intr ele (sigur aveti prin casa ratacite,uitate printr-un bol sau bombomiera ceva bombonele ce nu le mai mananca nimeni)se acopera cu alta foaie de hartie si se baga la cuptorul incalzit la maxim 2 minute (nu mai mult ca se ard).Se scot se trece sucitorul putin peste hartie si se lasa sa se raceasca .Cand sunt reci se desprin cu grija de pe hartie si aveti bucatele ca si de sticla colorata.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Foarte foarte bun si frumos!
Monica18 , 29 aprilie 2010
frumos,felicitari!!
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Arata foarte bine,si cred ca e racoritor...
susu , 06 aprilie 2010
Nadia salvez si eu reteta. Frumoasa prezentare intradevar. O voi face si eu candva.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Va multumesc mult pentru aprecierile voastre.Sper sa va mai pot delecta cu alte tortulete din cand in cand.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Superrrrrrr,l-am trecut la favorite,deja salivez precum un catel...... Prezentarea este de nota 25 cu felicitari.Doamne cum arata,este superb tortul,abia astept sa vina vara sa-l fac si eu.Ai votul meu si multe felicitari.
Lia , 23 februarie 2010
Yam, yam, ce pofta mi-ai facut...am salvat reteta si astept sa apara capsunile de gradina.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Foarte frumos! Şi reţeta e foarte bună!
Alice85 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
waw ce frumusete de tort........si ce bun trebuie sa fie.................am pastrat si eu reteta.......acum este anotimpul capsunilor si sper sa il fac si eu pe tortul aceste minunat.