autor:

NADIA MARIA

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu capsuni

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , - 4 oua, - 4 linguri faina, - 6 linguri zahar, - 4 linguri apa, - 4 linguri ulei, - zahar vanilat, - praf de copt (1/2 pliculet), - colorant alimentar rosu(optional), , Umplutura:, , -500-600 g capsuni, -500 ml frisca lichida, -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie), -2 tablete ciocolata alba(200 g), -30 g unt, -zahar dupa gustul fiecaruia, -1 pliculet gelatina neutra, -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Incepep sa preparam blatul: batem albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat si un varf de sare,separat amestecam galbenusele cu uleiul si apa si le adaugam albuselor,punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Tapetam o tava (30/ 25) cu hartie de copt si desertam 3/4 din compozitia de mai sus.In cealalta parte se pun 4-5 picaturi de colorant si o punem peste compòzitia galbena trasand lini orizontale si verticale cu o coada de lingura. Se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180º C cam 20 minute.Cand este gata (proba scobitorii) se scoate se lasa la racit si se taie pe jumatate formand doua foi.

In acest timp pregatim capsunii.Spalati bine si taiati in cubulete mici.Lasati 3-4 pentru ornat si 2 ii taiati in rondele.

Pregatim gelatina (jeleul) de fructe dupa instructiunile de pe plic si se lasa sa se raceasca putin. Tava ce am folosit-o pentru copt se foreaza cu folie alimentara si se aseaza rondelele de capsuni (daca doriti puteti pune si alte fructe Eu am pus cateva rondele de banana).Peste rondele se toarna jeleu cat sa acopere putin fructele.Peste se aseaza o parte de blat pe care o acoperim cu ciocolata topita in microunde sau bain marin si amestecata cu unt. Peste punem capsunii taiati cubulete si mai punem putina geletina(jeleu )de fructe.
Frisca se bate tare,(pastrati cateva linguri pentru ornat) se adauga branzica,zahar dupa gust si gelatina neutra preparata dupa instruciunile de pe plic.Cruma se desarta peste capsunii taiati, se pune a doua parte de blat ,se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore bune(5-6 sau pana a doua zi )cand se scoate se rastoarna pe un platou se scoate folia cu grija si se orneaza dupa imaginatia fiecareia.

Eu am ornat si cu bomboane cristalizate.Va spun si cum le-am facut:in tava de la cuptor se pune hartie de copt peste care punem bomboane colorate lasand spatiu intr ele (sigur aveti prin casa ratacite,uitate printr-un bol sau bombomiera ceva bombonele ce nu le mai mananca nimeni)se acopera cu alta foaie de hartie si se baga la cuptorul incalzit la maxim 2 minute (nu mai mult ca se ard).Se scot se trece sucitorul putin peste hartie si se lasa sa se raceasca .Cand sunt reci se desprin cu grija de pe hartie si aveti bucatele ca si de sticla colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul,

32 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
TORT CU CAPSUNI

TORT CU CAPSUNI

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se adauga

17 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Enachi , 04 noiembrie 2013

    deliciossss...

  • Fara foto

    Cezar Constantin Marius , 13 octombrie 2013

    am sa o incerc am capsuni congelate sper sa mearga

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    arata tare bine reteta ta o sa o fac si eu ma bucur ca am mai gasit pe cineva care sta in spania

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte foarte bun si frumos!

    • Fara foto

      Monica18 , 29 aprilie 2010

      frumos,felicitari!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata foarte bine,si cred ca e racoritor...

    • Fara foto

      susu , 06 aprilie 2010

      Nadia salvez si eu reteta. Frumoasa prezentare intradevar. O voi face si eu candva.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecierile voastre.Sper sa va mai pot delecta cu alte tortulete din cand in cand.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Superrrrrrr,l-am trecut la favorite,deja salivez precum un catel...... Prezentarea este de nota 25 cu felicitari.Doamne cum arata,este superb tortul,abia astept sa vina vara sa-l fac si eu.Ai votul meu si multe felicitari.

    • Fara foto

      Lia , 23 februarie 2010

      Yam, yam, ce pofta mi-ai facut...am salvat reteta si astept sa apara capsunile de gradina.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Foarte frumos! Şi reţeta e foarte bună!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      waw ce frumusete de tort........si ce bun trebuie sa fie.................am pastrat si eu reteta.......acum este anotimpul capsunilor si sper sa il fac si eu pe tortul aceste minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 4 linguri apa
  • - 4 linguri ulei
  • - zahar vanilat
  • - praf de copt (1/2 pliculet)
  • - colorant alimentar rosu(optional)
  • Umplutura:
  • -500-600 g capsuni
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie)
  • -2 tablete ciocolata alba(200 g)
  • -30 g unt
  • -zahar dupa gustul fiecaruia
  • -1 pliculet gelatina neutra
  • -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

arata tare bine reteta ta o sa o fac si eu ma bucur ca am mai gasit pe cineva care sta in spania

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cake miracle