autor:

Ramona

» » Prajituri

Tort cu capsuni si caise

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Blat de tort:, 4 oua, o cana de zahar, un praf de zahar vanilat,, o canita (de cafea) cu ulei,, o cana si jumatate de faina, un praf de copt, 2 linguri lapte, , Crema:, un plic de crema pentru prajituri, 250 ml lapte, , Fructe:, 300 g capsuni, 2 caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza
bine,se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt nestins, apoi 2 linguri de lapte daca iese prea tare compozitia.
Se coace in forma rotunda de tort, unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Se scoate din forma si se lasa la racit.

Crema:
se prepara conform instuctiunilor de pe plic,
si se lasa in frigider pina se raceste blatul.

Cind blatul s-a racit, se pune crema peste blat, se aseaza fructele dupa cum dorim, apoi cu putina crema ramasa se orneaza platoul cu tort.

Se lasa la frigider cca o ora inainte de servire.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si budinca de vanilie

Tarta cu mere si budinca de vanilie

Din ingredientele pentru blat am framantat un aluat, pe care l-am invelit in folie alimentara si

7 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se pregateste o maia din drojdie o lingura de zahar si una de faina cu putina apa.Cand a crescut

49 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Racoros si gustos.Felicitari!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

    Bineinteles, Ramona!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Pentru Flori de piatra: E adevarat, blatul se poate insiropa, dar eu nu l-am insiropat deoarece se inmoaie, si alor mei nu le place. Doresc sa simta blatul mai ferm, asa ca am renuntat la insiropat, doar pentru ei il fac, nu-i asa??

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Vai ce bine arata!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Cred ca ar trebui putin insiropat acest tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • un praf de zahar vanilat,
  • o canita (de cafea) cu ulei,
  • o cana si jumatate de faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • Crema:
  • un plic de crema pentru prajituri
  • 250 ml lapte
  • Fructe:
  • 300 g capsuni
  • 2 caise

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Racoros si gustos.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec zebră din albușuri cu nuci