autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri apa minerala, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 1 lingura cacao, 8-10 linguri faina, , Crema:, , 250 gr mascarpone, 250 gr branza de vaci, 4 linguri zahar pudra, 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, 1 esenta vanilie, 1 castron cu capsuni, jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni, apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert), , Glazura:, , 150 ml frisca lichida, 160 gr ciocolata amaruie, 1 lingura unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma.

Adaugam uleiul si apa minerala.

Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina.

Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa.

Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt.

Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins.

Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare).

Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem.

Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.

Crema:

Amestecam mascarponele cu branza de vaci.

Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Glazura:

Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani.

O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.

Asamblare:

Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi.

Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara.

Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao .

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema.

Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute.

Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema.

Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers.

Dam la rece pentru circa jumatate de ora.

Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava.

Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.

Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Multumesc foarte mult Anca!

  • ANCA

    ANCA (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    yammy yammy,delicios si arata bine

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni
  • apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc foarte mult Anca!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec pufos cu ciocolata si alune