autor:

Alexandrina

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu capsuni si piersici

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
un blat de tort cu cacao, cumparat sau facut in casa (eu l-am cumparat), 400 g capsuni, 2 conserve (a cate 850 ml) de compot de piersici (eu am folosit un compot de piersici facut in casa), 1 iaurt (450 g), 140 g zahar, 2 pliculete de gelatina, 500 ml frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput am zdrobit capsunile. Piureul de capsuni rezultat l-am amestecat cu iaurtul in care am adaugat zaharul; am amestecat bine.
In piure am adaugat gelatina, in prealabil inmuiata in apa rece si dizolvata apoi la bain-marie (fara a o fierbe!), am amestecat compozitia si am introdus-o putin in frigider, pana a inceput sa se intareasca putin. Separat am batut frisca, oprind din ea pentru decor, 100 ml.
In frisca batuta am inglobat compozitia cu capsuni.
Am trecut la montarea tortului. Ca sa va fie mai usor il puteti monta direct pe farfuria de servit, ajutandu-va de inelul formei de tort detasabile.
Am asezat primul blat si l-am pensulat usor, usor, cu compot de piersici; am asezat piersicile si am turnat peste ele cam 2/3 din crema.
Am pus al doilea blat, l-am insiropat cu compot, am turnat restul de crema.
Am pus si ultimul blat, presand usor cu mana, dupa care l-am dat la rece; se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a detasa inelul.
Eu l-am uns cu frisca si l-am decorat cu ciocolata rasa, cu un mosulet din ciocolata si cu stelute de ciocolata alba (ciocolata topita am pus-o intr-un poche si am desenat stelute pe hartie de copt, introducandu-le mai apoi in congelator).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici si capsuni -2-

Tort cu piersici si capsuni -2-

Am mixat bine ouale cu zaharul si sarea, cred ca aproximativ 20 minute, dupa care am adaugat faina

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Tort cu caramel si ciocolata cu cafea

Incinge cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort. Intr-un vas bate

8 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2013

    Arata super cred ca este si delicios,felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Foarte frumos şi aspectos!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Am salvat reteta,este foarte bine venit acest tort,data viitoare am sa-l fac cu siguranta.Ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.Felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte bun trebuie sa fie tortul.Imi place si cum este ornat.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      E foarte frumos tortul tau, Alexandrina!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • un blat de tort cu cacao
  • cumparat sau facut in casa (eu l-am cumparat)
  • 400 g capsuni
  • 2 conserve (a cate 850 ml) de compot de piersici (eu am folosit un compot de piersici facut in casa)
  • 1 iaurt (450 g)
  • 140 g zahar
  • 2 pliculete de gelatina
  • 500 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Estera Flori (Chef de cuisine)

Arata super cred ca este si delicios,felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fin