Ingrediente
un blat de tort cu cacao, cumparat sau facut in casa (eu l-am cumparat), 400 g capsuni, 2 conserve (a cate 850 ml) de compot de piersici (eu am folosit un compot de piersici facut in casa), 1 iaurt (450 g), 140 g zahar, 2 pliculete de gelatina, 500 ml frisca lichida.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
20 voturi
Mod de preparare
In piure am adaugat gelatina, in prealabil inmuiata in apa rece si dizolvata apoi la bain-marie (fara a o fierbe!), am amestecat compozitia si am introdus-o putin in frigider, pana a inceput sa se intareasca putin. Separat am batut frisca, oprind din ea pentru decor, 100 ml.
In frisca batuta am inglobat compozitia cu capsuni.
Am trecut la montarea tortului. Ca sa va fie mai usor il puteti monta direct pe farfuria de servit, ajutandu-va de inelul formei de tort detasabile.
Am asezat primul blat si l-am pensulat usor, usor, cu compot de piersici; am asezat piersicile si am turnat peste ele cam 2/3 din crema.
Am pus al doilea blat, l-am insiropat cu compot, am turnat restul de crema.
Am pus si ultimul blat, presand usor cu mana, dupa care l-am dat la rece; se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a detasa inelul.
Eu l-am uns cu frisca si l-am decorat cu ciocolata rasa, cu un mosulet din ciocolata si cu stelute de ciocolata alba (ciocolata topita am pus-o intr-un poche si am desenat stelute pe hartie de copt, introducandu-le mai apoi in congelator).
mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
Foarte bun trebuie sa fie tortul.Imi place si cum este ornat.Felicitari!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010
E foarte frumos tortul tau, Alexandrina!