autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 8 oua, 300 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat bourbon, 300 gr ciocolata alba, 500 gr unt, 400 ml lapte, 2 lingurita esente de vanilie, 500 gr faina, 1 plic praf de copt, un praf de sare, , Pentru crema, 300 gr ciocolata cu lapte, 400 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort.
Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.Incoropreaza in amestecul cu ciocolata, esenta de vanilie apoi toarna aceasta compozitie peste galbesnusuri si mixeaza totul pana la omogenizare.Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi incorporeaza-le in ingredientele ude.Toarna compozitia rezultata in forme si da totul la copt 35-45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie-le in 2-3 straturi, cum doreste fiecare.
Pentru crema, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin.Bate frisca intr-un vas apoi incoropreaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul cu aceasta.Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

18 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata si cappucino

Tort de ciocolata si cappucino

Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca

27 voturi    9 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurita esente de vanilie
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec aperitiv