autor:

Magie in Farfurie

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu ciocolata si cirese

Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Magie in Farfurie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao), 50 g unt, 2 oua, 1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos, 50 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura cacao, Partea de cirese bete:, 250 g cirese taiate in doua fara samburi, 5 linguri visinata, Crema:, 400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao), 1 plic gelatina (10 g), 100 ml apa pentru gelatina, 700 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.

Blat: Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema. Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca. Apoi, se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza. Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc. Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.

Crema: Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin. Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat. Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema. Apoi, se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza. Eu am folosit cirese cu codite pentru efect :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Torturi
Tort cu ciocolata alba si cirese

Tort cu ciocolata alba si cirese

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul

0 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Balaban , 31 mai 2014

    superb!!!!!

  • Fara foto

    Nadina Toia , 30 mai 2014

    Bun tare! Si daca are si gelatina e si sanatos, nu? http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/gelatina-efecte-terapeutice-surprinzatoare-pentru-sanatate-si-silueta-11223170/

  • Fara foto

    Carmen Dorina C , 20 mai 2014

    cam multa ciocolata

    • Fara foto

      Amalia Ghinea , 19 mai 2014

      Supeer!

    • Fara foto

      Mailat Radu (Maestru bucatar) , 26 martie 2013

      Sincer, eu nu sunt adeptul gelatinei in tort (singurul in care pun putina e diplomatul). Si se poate obtine acelasi efect (adica crema sta teapana) si fara gelatina, inlocuind cei 200 ml de frisca lichida cu 20 grame de unt, omogenizat bine si adaugata apoi frisca batuta spuma tare. In felul asta, si timpul in care trebuie sa stea la frigider se reduce la jumatate (adica circa 2 ore)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 mai 2012

      Arata foarte bine, felicitari!*****

    • Magie in Farfurie

      Magie in Farfurie (Chef de cuisine) , 23 mai 2012

      Multumesc :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 mai 2012

      Arata foarte bine si sant convinsa ca este un deliciu !!!! Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata (am folosit de menaj 55% cacao)
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar pudra vanilat plus 2 linguri zahar tos
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Partea de cirese bete:
  • 250 g cirese taiate in doua fara samburi
  • 5 linguri visinata
  • Crema:
  • 400 g ciocolata (am folosit 250 g milka cu lapte si 150 g menaj 55% cacao)
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa pentru gelatina
  • 700 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Magie in Farfurie
Mucenici umpluti de post

Mucenici umpluti de post

Se amesteca intr-un vas mic maiaua cu 1 lingura de zahar pana devine o pasta. Intr-un vas se pune

4 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post
Lasagna

Lasagna

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar

10 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Mancarica de pui cu ciuperci

Mancarica de pui cu ciuperci

Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori.

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mailat Radu (Maestru bucatar)

Sincer, eu nu sunt adeptul gelatinei in tort (singurul in care pun putina e diplomatul). Si se poate obtine acelasi efect (adica crema sta teapana) si fara gelatina, inlocuind cei 200 ml de frisca lichida cu 20 grame de unt, omogenizat bine si adaugata apoi frisca batuta spuma tare. In felul asta, si timpul in care trebuie sa stea la frigider se reduce la jumatate (adica circa 2 ore)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de mascarpone