Tort cu ciocolata si crema de branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru Crema:
  • 100 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • Pentru Decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul.

Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase.

Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata.

Incorporati faina usor apoi adaugati ciocolata topita. Turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.

Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune.

Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Crema:

Pentru crema mixati crema de branza cu untul si indulcitorul pudra pana ce obtineti o crema consistenta.

Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat. La final ornati cu ciocolata topita si dati la frigider pentru cateva ore sau macar pana ce ciocolata s-a intarit :).

POFTA BUNA!!!

Note: Daca doriti sa mai taiati din calorii, caci acest tort are destule, folositi ciocolata amaruie si inlocuiti zaharul cu indulcitor pudra. Acum ceva timp am incercat sa folosesc crema de branza light dar nu mi-a reusit, asa ca din pacate acest ingredient va ramane full fat. 2

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise