autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 8 oua, - 8 linguri zahar, - 6 linguri nuca macinata, - 2 linguri faina de grau, - 1 plic praf de copt, - 1 lingura cacao, - 2 plicuri zahar vanilat, Ingrediente pentru crema de cafea:, - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit, - 100 gr.amidon alimentar, - 2 linguri nescafe, - 3 oua, - 60 gr.unt, - 6 linguri zahar, Ingrediente pentru ornat:, - 1 ciocolata 200 gr., - 80 gr.unt, - 1 banana, - 2 linguri nuca macinata, - 1 compot de piersici

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.

Se pun galbenusurile intr-un bol, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica, se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao, se continua mixarea si se adauga nuca macinata, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se verifica daca este copt, cu o scobitoare si daca este copt, se scoate tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.

Mod de preparare pentru crema de cafea:

Se pune intr-un bol circa 200 ml lapte dulce, se adauga peste lapte, amidonul, zaharul si se omogenizeaza, se adauga apoi ouale batute spuma.

Se pune 300 m lapte la fiert intr-o cratita, la foc mic, se adauga amidonul si se fierbe, amestecand cu o spatula, asa incat sa nu se prinda de cratita. Cand crema este suficient de tare, se opreste focul si peste crema se adauga untul, cafeaua si se omogenizeaza bine.

Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici, se pune jumatate din crema, se adauga inca o foaie, se insiropeaza si se pune si restul de crema, se mai pune o foaie si se insiropeaza.

Mod de preparare pentru ornare:

Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga untul si se pun pe foc mic, cand se topeste ciocolata, se toarna peste tort, se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort, se asaza bucati de piersici, nuca macinata si se da torul la frigider. Se poate servi a doua zi. Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta cu crema in stil sah-mat

Torta cu crema in stil sah-mat

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade si se tapeteaza cele 2 tavi cu hartie de copt. In oala

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort amarui

Tort amarui

Eu am facut 3 blaturi,dar se poate face unul singur si se taie in 3.Deci: Se bat albusurile spuma

6 voturi    9 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema de cafea:
  • - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit
  • - 100 gr.amidon alimentar
  • - 2 linguri nescafe
  • - 3 oua
  • - 60 gr.unt
  • - 6 linguri zahar
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 ciocolata 200 gr.
  • - 80 gr.unt
  • - 1 banana
  • - 2 linguri nuca macinata
  • - 1 compot de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

190 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
AMERICAN FLAG CAKE