autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 8 oua, - 8 linguri zahar, - 6 linguri nuca macinata, - 2 linguri faina de grau, - 1 plic praf de copt, - 1 lingura cacao, - 2 plicuri zahar vanilat, Ingrediente pentru crema de cafea:, - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit, - 100 gr.amidon alimentar, - 2 linguri nescafe, - 3 oua, - 60 gr.unt, - 6 linguri zahar, Ingrediente pentru ornat:, - 1 ciocolata 200 gr., - 80 gr.unt, - 1 banana, - 2 linguri nuca macinata, - 1 compot de piersici

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.

Se pun galbenusurile intr-un bol, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica, se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao, se continua mixarea si se adauga nuca macinata, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se verifica daca este copt, cu o scobitoare si daca este copt, se scoate tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.

Mod de preparare pentru crema de cafea:

Se pune intr-un bol circa 200 ml lapte dulce, se adauga peste lapte, amidonul, zaharul si se omogenizeaza, se adauga apoi ouale batute spuma.

Se pune 300 m lapte la fiert intr-o cratita, la foc mic, se adauga amidonul si se fierbe, amestecand cu o spatula, asa incat sa nu se prinda de cratita. Cand crema este suficient de tare, se opreste focul si peste crema se adauga untul, cafeaua si se omogenizeaza bine.

Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici, se pune jumatate din crema, se adauga inca o foaie, se insiropeaza si se pune si restul de crema, se mai pune o foaie si se insiropeaza.

Mod de preparare pentru ornare:

Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga untul si se pun pe foc mic, cand se topeste ciocolata, se toarna peste tort, se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort, se asaza bucati de piersici, nuca macinata si se da torul la frigider. Se poate servi a doua zi. Sa aveti pofta dragilor!
Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Budinca cu piersici

Budinca cu piersici

Se pune orezul pentru 1 ora in apa. Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema de cafea:
  • - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit
  • - 100 gr.amidon alimentar
  • - 2 linguri nescafe
  • - 3 oua
  • - 60 gr.unt
  • - 6 linguri zahar
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 ciocolata 200 gr.
  • - 80 gr.unt
  • - 1 banana
  • - 2 linguri nuca macinata
  • - 1 compot de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune un praf de sare, oul, untul topit, drojdia stinsa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Bors de miel

Bors de miel

Se taie carnea in bucati potrivit de mari si se pune la prajit, in ulei incins, asa, nu va mai scoate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob

Drob

Se fierb maruntaiele in apa si sare, dupa care se lasa la rece, se clatesc si se taie in bucatele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti