autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 8 oua, - 8 linguri zahar, - 6 linguri nuca macinata, - 2 linguri faina de grau, - 1 plic praf de copt, - 1 lingura cacao, - 2 plicuri zahar vanilat, Ingrediente pentru crema de cafea:, - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit, - 100 gr.amidon alimentar, - 2 linguri nescafe, - 3 oua, - 60 gr.unt, - 6 linguri zahar, Ingrediente pentru ornat:, - 1 ciocolata 200 gr., - 80 gr.unt, - 1 banana, - 2 linguri nuca macinata, - 1 compot de piersici

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:


Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.


Se pun galbenusurile intr-un bol, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.


Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica, se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao, se continua mixarea si se adauga nuca macinata, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presarata cu faina de grau.


Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora.


Se verifica daca este copt, cu o scobitoare si daca este copt, se scoate tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.


Mod de preparare pentru crema de cafea:


Se pune intr-un bol circa 200 ml lapte dulce, se adauga peste lapte, amidonul, zaharul si se omogenizeaza, se adauga apoi ouale batute spuma.


Se pune 300 m lapte la fiert intr-o cratita, la foc mic, se adauga amidonul si se fierbe, amestecand cu o spatula, asa incat sa nu se prinda de cratita. Cand crema este suficient de tare, se opreste focul si peste crema se adauga untul, cafeaua si se omogenizeaza bine.


Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici, se pune jumatate din crema, se adauga inca o foaie, se insiropeaza si se pune si restul de crema, se mai pune o foaie si se insiropeaza.


Mod de preparare pentru ornare:


Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga untul si se pun pe foc mic, cand se topeste ciocolata, se toarna peste tort, se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort, se asaza bucati de piersici, nuca macinata si se da torul la frigider.


Se poate servi a doua zi. Sa aveti pofta dragilor!
-->
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Pancakes cu cirese

Pancakes cu cirese

Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul. Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica

3 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema de cafea:
  • - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit
  • - 100 gr.amidon alimentar
  • - 2 linguri nescafe
  • - 3 oua
  • - 60 gr.unt
  • - 6 linguri zahar
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 ciocolata 200 gr.
  • - 80 gr.unt
  • - 1 banana
  • - 2 linguri nuca macinata
  • - 1 compot de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Crap la cuptor

Crap la cuptor

Se curata pestele, se portioneaza si se asaza in tava in care s-a pus ulei, se asaza hribii in tava,

31 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tort Forest

Tort Forest

Se separa albusurile de galbenusuri si punem in vasul robotului doar albusurile,adaugam zaharul si

18 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

27 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de Punci Aniversar

Tort de Punci Aniversar

Incepem in a prepara punciul: punem la foc vinul impreuna cu feliile de portocala, scortisoara, semintele de anason si cuisorul, cand

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi