Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 8 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingura cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru crema de cafea:
  • - 500 ml.lapte dulce,fiert si racit
  • - 100 gr.amidon alimentar
  • - 2 linguri nescafe
  • - 3 oua
  • - 60 gr.unt
  • - 6 linguri zahar
  • Ingrediente pentru ornat:
  • - 1 ciocolata 200 gr.
  • - 80 gr.unt
  • - 1 banana
  • - 2 linguri nuca macinata
  • - 1 compot de piersici

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.

Se pun galbenusurile intr-un bol, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica, se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao, se continua mixarea si se adauga nuca macinata, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se verifica daca este copt, cu o scobitoare si daca este copt, se scoate tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.

Mod de preparare pentru crema de cafea:

Se pune intr-un bol circa 200 ml lapte dulce, se adauga peste lapte, amidonul, zaharul si se omogenizeaza, se adauga apoi ouale batute spuma.

Se pune 300 m lapte la fiert intr-o cratita, la foc mic, se adauga amidonul si se fierbe, amestecand cu o spatula, asa incat sa nu se prinda de cratita. Cand crema este suficient de tare, se opreste focul si peste crema se adauga untul, cafeaua si se omogenizeaza bine.

Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici, se pune jumatate din crema, se adauga inca o foaie, se insiropeaza si se pune si restul de crema, se mai pune o foaie si se insiropeaza.

Mod de preparare pentru ornare:

Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga untul si se pun pe foc mic, cand se topeste ciocolata, se toarna peste tort, se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort, se asaza bucati de piersici, nuca macinata si se da torul la frigider. Se poate servi a doua zi. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor