autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Tort cu ciocolata si mascarpone

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2016

Ingrediente
Blat:, -8 oua, -2 linguri apa, -9 linguri de zahar, -7 linguri faina, -3 linguri cacao, -praf de sare, -coaja razuita de la o lamaie bio, -1 plic praf de copt, -cateva picaturi esenta de rom, Mouse de ciocolata:, -500 ml frisca lichida, -300 gr ciocolata neagra, -praf de sare, Crema de mascarpone, -200 gr mascarpone, -200 ml frisca lichida, -3 -4 linguri zahar, Pt insiropat, -50 ml visinata, -1 lingurita miere (sau zahar), -50 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine .
Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita .
Cand este rece bine il batem pana cand se intareste.

Blat :
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea.
Separam albusurile de galbenus.
Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma .
Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor.
Blatul il impartim in 3 parti egale.
Crema de mascarpone :
Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste .
Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea .
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop .
Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam .
Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam .
Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase.
Dam la rece si servim cu cei dragi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -9 linguri de zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -praf de sare
  • -coaja razuita de la o lamaie bio
  • -1 plic praf de copt
  • -cateva picaturi esenta de rom
  • Mouse de ciocolata:
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 gr ciocolata neagra
  • -praf de sare
  • Crema de mascarpone
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • -3 -4 linguri zahar
  • Pt insiropat
  • -50 ml visinata
  • -1 lingurita miere (sau zahar)
  • -50 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

46 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem (de post)