autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata si pere-Andreea

Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Ingrediente
Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte,100 ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt., Pt.umplutura: 700-800 gr pere, 300 gr vin alb, 3-4 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 pachete jeleu de fructe, 600 ml frisca, 6 linguri cacao, 2 linguri ciocolata rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

1.Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins cca 40-45 min.
2.Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi. Se fierb 15-20 min in vin cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1.5-2 cm. Se pastreaza siropul.
3. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fost fierte perele. Se lasa deoparte 10-15 min pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.
4.Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.
Se pastreaza la rece minimum 2 ore, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si pere-Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesant tortuletul tau...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte,100 ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt.
  • Pt.umplutura: 700-800 gr pere
  • 300 gr vin alb
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 pachete jeleu de fructe
  • 600 ml frisca
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de TOMESCU ANDREEA
Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot. 2.Legumele

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte interesant tortuletul tau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea