autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata si pere-Andreea

Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Ingrediente
Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt., Pt.umplutura: 700-800 gr pere, 300 gr vin alb, 3-4 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 pachete jeleu de fructe, 600 ml frisca, 6 linguri cacao, 2 linguri ciocolata rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

1.Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins cca 40-45 min.
2.Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi. Se fierb 15-20 min in vin cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1.5-2 cm. Se pastreaza siropul.
3. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fost fierte perele. Se lasa deoparte 10-15 min pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.
4.Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.
Se pastreaza la rece minimum 2 ore, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si pere-Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amaruie

Tort de ciocolata amaruie

Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
chec cu crema

chec cu crema

COMPOZITIA : se pun intr-un castron inalt albusul,galbenusul impreuna cu zaharul,se amesteca cu mixerul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesant tortuletul tau...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt.
  • Pt.umplutura: 700-800 gr pere
  • 300 gr vin alb
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 pachete jeleu de fructe
  • 600 ml frisca
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de TOMESCU ANDREEA
Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot. 2.Legumele

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte interesant tortuletul tau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Truffles senzationale