autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata si pere-Andreea

Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Ingrediente
Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt., Pt.umplutura: 700-800 gr pere, 300 gr vin alb, 3-4 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 pachete jeleu de fructe, 600 ml frisca, 6 linguri cacao, 2 linguri ciocolata rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

1.Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins cca 40-45 min.
2.Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi. Se fierb 15-20 min in vin cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1.5-2 cm. Se pastreaza siropul.
3. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fost fierte perele. Se lasa deoparte 10-15 min pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.
4.Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.
Se pastreaza la rece minimum 2 ore, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si pere-Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CAPSUNI

TORT DE CAPSUNI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam

38 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort alpahores

Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare;

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesant tortuletul tau...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt.
  • Pt.umplutura: 700-800 gr pere
  • 300 gr vin alb
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 pachete jeleu de fructe
  • 600 ml frisca
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de TOMESCU ANDREEA
Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot. 2.Legumele

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte interesant tortuletul tau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si cirese