autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu ciocolata si pere-Andreea

Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2006

Ingrediente
Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt., Pt.umplutura: 700-800 gr pere, 300 gr vin alb, 3-4 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 pachete jeleu de fructe, 600 ml frisca, 6 linguri cacao, 2 linguri ciocolata rasa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

1.Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins cca 40-45 min.
2.Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi. Se fierb 15-20 min in vin cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1.5-2 cm. Se pastreaza siropul.
3. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fost fierte perele. Se lasa deoparte 10-15 min pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.
4.Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.
Se pastreaza la rece minimum 2 ore, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si pere-Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Asaaa sa incepem........... Batem spuma albusurile cu zaharul,intr-un alt bol amestecam galbenusurile

6 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Foarte interesant tortuletul tau...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte, ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt.
  • Pt.umplutura: 700-800 gr pere
  • 300 gr vin alb
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 pachete jeleu de fructe
  • 600 ml frisca
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ciocolata rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de TOMESCU ANDREEA
Ossobuco milanez

Ossobuco milanez

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot. 2.Legumele

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte interesant tortuletul tau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu afine si crema de branza