autor:

andraconstantinescu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu ciocolata si zmeura

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2019

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 1 praf de sare, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, esenta de rom, 2 linguri cu varf de cacao, 5 linguri cu varf de faina, 1 plic de praf de copt (10 g), Diametru tava: 22 cm, Sirop:, 5 linguri zahar, 400 ml apa, esenta de rom, Crema:, 400 g ciocolata cu lapte, 500 ml frisca lichida indulcita, In plus:, 300 g zmeura, 100 g ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida indulcita

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, apoi faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.



Sirop:



Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa siropul sa se raceasca.



Crema:



Ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara si se topeste impreuna cu 300 ml frisca lichida. Se transfera apoi intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se adauga restul de frisca (rece) peste ea si se mixeaza.





Asamblare:



Blatul se taie in trei.



Pe un platou se pune inelul detasabil de la forma de copt si se pune prima foaie de blat. Se insiropeaza. Se adauga 1/3 din crema, apoi 1/3 din zmeura. Se asaza cealalta foaie de blat, apasand usor pe ea. Se insiropeaza, se adauga jumatate din crema ramasa, apoi jumatate din zmeura ramasa. Se asaza ultima foaie de blat, se insiropeaza si se niveleaza crema peste ea. Se da tortul la rece pentru a se inchega.



Se scoate apoi inelul detasabil (se baga cutitul pe langa tort, pe margini, pentru a-l desprinde de forma), se orneaza tortul pe margini cu ajutorul cremei ramase. Se topeste ciocolata amaruie impreuna cu frisca lichida si se lasa sa se racoreasca (eu am pus-o intr-un recipient pentru ornat, dar daca nu aveti va puteti descurca si cu lingura), apoi se orneaza tortul cu ea doar pe margini. Se asaza zmeura ramasa in mijlocul tortului si se stropeste cu picaturi de ciocolata amaruie (eu am mai facut o reteta cu ciocolata alba, asa ca am pus si putina ciocolata alba peste ea). Se orneaza marginile de pe langa zmeura cu crema ramasa. Se da tortul din nou la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas

35 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 300 g zmeura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida indulcita

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ananas