Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Pt crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 gr mascarpone
  • -200 gr ciocolata
  • Pt glazura :
  • -100 gr ciocolata
  • -50 gr unt
  • -2 linguri lapte

Mod de preparare

Blat :

Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .

O lasam la racit .

Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .

Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.

Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).

Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.

Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.

Impartim blatul in 3 .

Crema:

Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca . Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.

Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .

Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului , iar restul o impartim in doua parti egale.

Asamblam bucatile de tort , iar deasupra punem crema luata deoparte .

Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .

Turnam peste tort , nivelam si dam la frigider .

Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate(cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise