autor:

oanapl

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu cirese si ciocolata

Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2017

Ingrediente
pentru blat:, 100 g faina alba, 25 g cacao, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 115 g unt, 65 g zahar, 3 galbenusuri, , pentru jeleu de cirese:, 400 g cirese fara samburi, 2 linguri brandy, 150 ml apa, 50 g zahar, 1 stea de anason (sau 1/2 lingurita seminte de anason), 8 g gelatina, 45 ml apa rece, , pentru crema de ciocolata:, 180 ml frisca lichida, 50 ml lapte, 40 g zahar, 4 galbenusuri, 3 g gelatina, 15 ml apa rece, 50 g ciocolata neagra, bucati, , Pentru mousse-ul de ciocolata:, 400 ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, 250 g ciocolata cu lapte, 2 galbenusuri, 50 g zahar, 25 ml apa, 4 g gelatina, 20 ml apa rece, , Pentru decorul de ciocolata, 80-100 g ciocolata neagra

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte.

Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele 3 galbenusuri si mixezi bine.

Incorporezi amestecul de faina apoi transferi aluatul intr-o tava rotunda (24cm diametru) tapetata cu hartie de copt.

Coci la 170 grade C, pentru 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoti tava din cuptor si lasi sa se raceasca, apoi montezi blatul intr-un inel de tort.



Pentru jeleul de cirese:

Amesteci apa, zaharul si steaua de anason (eu am folosit seminte de anason deoarece nu aveam stelute) intr-un vas si dai in clocot. Fierbi siropul 5 minute apoi il iei de pe foc si adaugi ciresele si brandy-ul.

Acoperi vasul si lasi sa se raceasca si sa infuzeze.

Amesteci gelatina cu 45 ml apa rece si lasi sa se hidrateze 10 minute.

Asezi jumatate din cirese intr-o tava rotunda (16-18cm diametru) tapetata cu folie de plastic. eu am folosit o olita, deoarece nu aveam o tava atat de mica.

Scoti anasonul stelat si blenduiesti restul de cirese si siropul ramas.

Treci amestecul printr-o sita fina si adaugi gelatina topita in prealabil.

Torni jeleul peste cirese si dai la congelator cel putin 1 ora.

Cand jeleul s-a intarit si e usor de manevrat, il transferi peste blat si dai la rece.



Pentru crema de ciocolata:

Hidratezi gelatina in apa rece, timp de 10 minute. Eu am folosit 1 plic de gelatina, de frica sa nu am surprize neplacute ;)

Amesteci frisca si laptele intr-un vas pe foc mic si aduci la punctul de fierbere.

Intre timp, mixezi zaharul si galbenusurile pana devin cremoase. Torni laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu apoi pui vasul inapoi pe foc si fierbi pana incepe sa se ingroase.

Iei vasul de pe foc si adaugi ciocolata si amesteci pana cand se topeste.

Topesti gelatina cateva secunde pe baie de aburi si o amesteci cu crema de ciocolata.

Torni crema in acelasi vas in care ai facut jeleul si dai la congelator cel putin 1 ora.

Transferi crema peste jeleu si dai la rece.



Pentru mousse-ul de ciocolata:

Amesteci gelatina cu 20ml apa rece si o lasi sa se hidrateze cel putin 10 minute. (eu am folosit 1 plic de gelatina, dar era suficient cum scrie in reteta).

Bati frisca cu zaharul pudra pana sta bat si dai la rece.

Topesti ciocolata pe baie de aburi si o dai deoparte.

Amesteci zaharul si 25ml apa intr-un vas, pe foc mediu. Fierbi acest sirop 5 minute pana incepe sa se ingroase.

Intre timp, mixezi galbenusurile cu mixerul pana devin cremoase, apoi torni siropul fierbinte in fir subtire, mixand continuu pana isi tripleaza volumul.

Adaugi gelatina topita, apoi ciocolata topita. Amesteci bine si lasi sa se raceasca la temperatura camerei.

Incorporezi frisca batuta si torni mousse-ul peste crema de ciocolata si nivelezi.

Dai tortul la rece cel putin cateva ore, de preferabil peste noapte.



Pentru decorul de ciocolata, topesti 80-100g ciocolata neagra.

Tai o fasie de hartie de copt care masoara exact cat diametrul total al tortului.

Intinzi hartia de copt pe blatul de lucru si realizezi diverse modele.

Lasi sa se intareasca ciocolata putin, apoi infasori laturile tortului in aceasta fasie de hartie.

Dai la rece 15 minute apoi inlaturi, cu grija, hartia de copt.

Cu un pos, pui cateva moturi de frisca pe tort, apoi ornezi cu cirese.

Lasi tortul la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) si apoi il servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata alba si cirese

Tort cu ciocolata alba si cirese

Intr-un castron batem spuma albusurile cu zaharul, separat mixam ouale cu un praf de sare, uleiul

0 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 100 g faina alba
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 115 g unt
  • 65 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • pentru jeleu de cirese:
  • 400 g cirese fara samburi
  • 2 linguri brandy
  • 150 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 stea de anason (sau 1/2 lingurita seminte de anason)
  • 8 g gelatina
  • 45 ml apa rece
  • pentru crema de ciocolata:
  • 180 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3 g gelatina
  • 15 ml apa rece
  • 50 g ciocolata neagra
  • bucati
  • Pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 25 ml apa
  • 4 g gelatina
  • 20 ml apa rece
  • Pentru decorul de ciocolata
  • 80-100 g ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata la maxim