autor:

Mihaela11

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu citrice

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2012

Ingrediente
Este o reteta dintr-un supliment de Craciun al revistei “Numai pentru tine” din 1998 cu modificarile care le-am socotit necesare., Avem nevoie de :, Pentru blat, -100 g unt, -150 g zahar, -150 g faina, -75 g migdale macinate, -3 oua, -1 lingurita praf de copt, -3 linguri de lapte, -sucul de la o jumatate de lamaie, -coaja rasa de la o lamaie, -coaja rasa de la o portocala, Pentru crema, -300 ml lapte, -200 ml suc de lamaie( cca 3 lamai mari), -160 g zahar, -3 galbenusuri, -coaja rasa de la 3 lamai, -80 g amidon, -60 g unt, Pentru decor, -2 portocale, -4 clementine, -6-8 kumquat, -200ml frisca lichida, -1 plic intaritor de frisca, -2 linguri de zahar, -25g fistic macinat

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se mixeaza cu untul si se adauga laptele.
Se unge o forma de tort demontabila cu diametrul de 26 cm cu ulei si se presara cu faina.
Se toarna aluatul pentru blat.
Se da la cuptorul incalzit dinainte la 160 de grade si se coace 30 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Crema
Se pune laptele( minus 3-4 linguri) cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie , 160 g zahar si 60 g unt la fiert la foc mic.
Cand clocoteste se adauga amidonul dizolvat in lapte si se amesteca bine pana crema s-a ingrosat.
Se lasa sa se raceasca putin si se adauga galbenusurile batute bine.
Cand crema s-a racit complet se intinde peste blat si se lasa la frigider 3 ore.
Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe platoul de servire.
Se cojesc portocalele si clementinele si se taie in felii subtiri care se aseaza peste crema.
Se decoreaza cu kumquat.
Se bate frisca cu zaharul si intaritorul de frisca si se imbraca tortul pe partile laterale.
Se presara cu fistic partea laterala a tortului.
Se pune frisca ramasa intr-un cornet si se decoreaza tortul dupa gust si imaginatie.
Pofta Buna!

Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu citrice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere  (de post)

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

22 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Haioș

Haioș

Haioşul este cu siguranţă al Ardealului. Luat de românce de la unguroaice. În maghiară,

39 voturi    29 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2012

    Va multumesc!Sarbatori Fericite! tuturor!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2012

    Ce bun este !!! Si portocalele pitice trebuie sa fie minunate. Multumesc !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Exact, prezentare de lux! Gustos de 5 stele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Este o reteta dintr-un supliment de Craciun al revistei “Numai pentru tine” din 1998 cu modificarile care le-am socotit necesare.
  • Avem nevoie de :
  • Pentru blat
  • -100 g unt
  • -150 g zahar
  • -150 g faina
  • -75 g migdale macinate
  • -3 oua
  • -1 lingurita praf de copt
  • -3 linguri de lapte
  • -sucul de la o jumatate de lamaie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • Pentru crema
  • -300 ml lapte
  • -200 ml suc de lamaie( cca 3 lamai mari)
  • -160 g zahar
  • -3 galbenusuri
  • -coaja rasa de la 3 lamai
  • -80 g amidon
  • -60 g unt
  • Pentru decor
  • -2 portocale
  • -4 clementine
  • -6-8 kumquat
  • -200ml frisca lichida
  • -1 plic intaritor de frisca
  • -2 linguri de zahar
  • -25g fistic macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Va multumesc!Sarbatori Fericite! tuturor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza si afine