autor:

Vekas

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu crema de castane

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Ingrediente
(12portii):pentru blat:4oua, 100gr. zahar, 2linguri cacao, 1 lingura rom, 100gr. unt, 5linguri faina, Pentru crema:1kg. castane, (comestibile), 250gr. zahar, 1ceasca apa, 1pachet zahar vanilat, 2-3 linguri rom, 200gr. unt, zahar pudra si fructe pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se face un sirop din zahar, 2-3 linguri de apa si cacao. Se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga, apoi se adauga romul si se lasa sa se raceasca.
Se freaca untul spuma, se adauga pe rand galbenusurile si siropul de ciocolata, putin cate putin. Se amesteca cu albusurile batute spuma si faina, apoi se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 minute.
Pentru crema, castanele crestate se fierb in apa cat sa le opareasca, pana cand se desprinde coaja, care se indeparteaza. Se fierb in continuare, ca sa se poata curata si coaja subtire. Miezul castanelor se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi se fierbe intr-un sirop legat facut din zahar si apa, numai 2-3 minute, amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat, untul frecat spuma si romul.
Blatul racit se taie in 2 sau 3 foi. Se ung cu crema, apoi se monteaza tortul si se orneaza cu zahar pudra si cateva fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de castane

Tort de ciocolata cu crema de castane

Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de

16 voturi    18 comentarii
45 min
Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • (12portii):pentru blat:4oua
  • 100gr. zahar
  • 2linguri cacao
  • 1 lingura rom
  • 100gr. unt
  • 5linguri faina
  • Pentru crema:1kg. castane
  • (comestibile)
  • 250gr. zahar
  • 1ceasca apa
  • 1pachet zahar vanilat
  • 2-3 linguri rom
  • 200gr. unt
  • zahar pudra si fructe pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de migdale cu portocala