autor:

Vekas

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu crema de castane

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Ingrediente
(12portii):pentru blat:4oua, 100gr. zahar, 2linguri cacao, 1 lingura rom, 100gr. unt, 5linguri faina, Pentru crema:1kg. castane, (comestibile), 250gr. zahar, 1ceasca apa, 1pachet zahar vanilat, 2-3 linguri rom, 200gr. unt, zahar pudra si fructe pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se face un sirop din zahar, 2-3 linguri de apa si cacao. Se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga, apoi se adauga romul si se lasa sa se raceasca.
Se freaca untul spuma, se adauga pe rand galbenusurile si siropul de ciocolata, putin cate putin. Se amesteca cu albusurile batute spuma si faina, apoi se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 minute.
Pentru crema, castanele crestate se fierb in apa cat sa le opareasca, pana cand se desprinde coaja, care se indeparteaza. Se fierb in continuare, ca sa se poata curata si coaja subtire. Miezul castanelor se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi se fierbe intr-un sirop legat facut din zahar si apa, numai 2-3 minute, amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat, untul frecat spuma si romul.
Blatul racit se taie in 2 sau 3 foi. Se ung cu crema, apoi se monteaza tortul si se orneaza cu zahar pudra si cateva fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

18 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • (12portii):pentru blat:4oua
  • 100gr. zahar
  • 2linguri cacao
  • 1 lingura rom
  • 100gr. unt
  • 5linguri faina
  • Pentru crema:1kg. castane
  • (comestibile)
  • 250gr. zahar
  • 1ceasca apa
  • 1pachet zahar vanilat
  • 2-3 linguri rom
  • 200gr. unt
  • zahar pudra si fructe pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat