autor:

Din bucataria familiei mele -homemade food

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu crema de violete

Autor: Din bucataria familiei mele -homemade food (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Din bucataria familiei mele -homemade food (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2017

Ingrediente
Blat tort ~forma cu diametru 18 cm :, 4 oua, 2 albusuri, 140 g zahar, 30 ml ulei, 130 g faina , 20 g amidon, 3 g praf de copt, extract de vanilie., Crema:, 250 g crema de branza, 250 g mascarpone, 60 g zahar pudra, 65 ml sirop de violete (de casa), esenta de vanilie, 1 pg mica dropsuri fructate, 250 ml smantana lichida pentru frisca, Decor:, Flori zaharisite sau proaspete de violete

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, de la cele 4 oua. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mai amesteca pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si amidonul, amestecand usor cu o spatula. Cand sunt incorporate toate, se adauga extractul de vanilie si uleiul. Compozitia se imparte in 2 tavi tapetate cu hartie de copt si se pun in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 45'. Se lasa la racit, apoi se taie.

Crema: Intr-un castron, se mixeaza mascarpone, crema de branza, zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce rezulta o crema pufoasa. Se mixeaza si smantana lichida si se adauga la crema de mascarpone (se poate pastra o parte din frisca pentru decorul final). Dropsurile se maruntesc la robot sau intr-o punga, se lovesc usor cu un ciocan pana se sfarama. Se adauga siropul si dropsurile zdrobite, amestecand usor.

Se taie blaturile pe jumatate si se incepe asamblarea. Ultimul strat poate sa fie de crema sau frisca. Se decoreaza cu flori zaharisite sau flori proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de violete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu aroma de zmeura

Tort diplomat cu aroma de zmeura

Se bat ouale cu zaharul se adauga laptele si vanilia (2-3 vanilii), se pune la fiert pe abur amestecind

2 voturi    0 comentarii
6h
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

30 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat tort ~forma cu diametru 18 cm :
  • 4 oua
  • 2 albusuri
  • 140 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 130 g faina 
  • 20 g amidon
  • 3 g praf de copt
  • extract de vanilie.
  • Crema:
  • 250 g crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 60 g zahar pudra
  • 65 ml sirop de violete (de casa)
  • esenta de vanilie
  • 1 pg mica dropsuri fructate
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • Decor:
  • Flori zaharisite sau proaspete de violete

Raporteaza reteta

Retete
de Din bucataria familiei mele -homemade food
Pasca Traditionala

Pasca Traditionala

Aluat: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi se adauga si celalalte ingrediente,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Torta choco-ciocolata