Ingrediente
100 gr ciocolata amaruie, 1/2 pahar zahar, 1/4 pahar lapte, 3 oua, 150 gr margarina, 1/2 pahar nuci taiate marunt, 1/2 kg bicuiti fini sau piscoturi, 1/2 pahar vin dulce
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Albusele vin batute separat si cind incepe sa fie spuma se adauga 1/4 pahar de zahar si se bat in continuare pina devine o spuma tare.Se amesteca incet cu crema de ciocolata care s-a racit pina toata spuma s-a cuprins si se adauga nucile bucatele.
Intr-un pyrex se pune un strat de piscoturi muiati in vin se toarna o treime din crema se pun deasupra inca un strat de piscoturi muiate se toarna o treime din crema ,se pune al treilea strat de piscoturi dupa care se pune al treilea strat de crema.Se inveleste pyrexul cu o foaie de staniol si se da la frizer ptr 5 ore.
Inainte de servire se taie in portii se orneaza cu viermisori de ciocolata si se servste inghetat.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009
Minunat, trebuie sa fie tare bun!