autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu crema mascarpone

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 6 oua, * 200 g zahar, * 230 g faina, * 1/2 lingurita praf de copt, * 40 g Nesquik, * Pentru crema:, * 2 galbenusuri, * 50 ml lapte, * 50 g ciocolata alba, * 100 g zahar, * 5 g gelatina, * 250 g mascarpone, * 250 ml frisca lichida, * Pentru decor:, * 100 ml frisca lichida, * 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 3h

23 voturi

Mod de preparare

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat. Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Pudram cu zahar si cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu menta și cremă de mascarpone

Tort cu menta și cremă de mascarpone

Minunată combinația de mentă+cioco+portocală....cu adevărat delicios, vă asigur..:) Amestecăm

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort de clatite cu crema de mascarpone si mure

Tort de clatite cu crema de mascarpone si mure

Se fac 10 clatite din aluatul de mai sus. Se bat ouale si apoi se adauga apa, laptele, zaharul si

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2016

    Adriana, foile sunt subtiri si se inmoaie foarte bine de la crema. Daca le insiropezi s-ar putea sa nu mai poata sustine greutatea cremei :)

  • Fara foto

    Adriana , 08 aprilie 2016

    Blatul merge însiropat?

  • Fara foto

    Adriana Lupu , 22 martie 2015

    Arata extraordinar .Cred ca are gusi extraordinar

    • Fara foto

      Mariana Mari , 30 septembrie 2014

      dupa cum este prezentata reteta.....trebuie sa fie f buna....o s o incerc.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

23 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200 g zahar
  • * 230 g faina
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * 40 g Nesquik
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 50 ml lapte
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 100 g zahar
  • * 5 g gelatina
  • * 250 g mascarpone
  • * 250 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Adriana, foile sunt subtiri si se inmoaie foarte bine de la crema. Daca le insiropezi s-ar putea sa nu mai poata sustine greutatea cremei :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Peanut Caramel Brownies