autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort cu crema mascarpone

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 6 oua, * 200 g zahar, * 230 g faina, * 1/2 lingurita praf de copt, * 40 g Nesquik, * Pentru crema:, * 2 galbenusuri, * 50 ml lapte, * 50 g ciocolata alba, * 100 g zahar, * 5 g gelatina, * 250 g mascarpone, * 250 ml frisca lichida, * Pentru decor:, * 100 ml frisca lichida, * 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 3h

23 voturi

Mod de preparare

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat. Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Pudram cu zahar si cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Ciocolata amaruie rupta in bucati mici si untul taiat cubulete se topesc, la bain-marie sau in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2016

    Adriana, foile sunt subtiri si se inmoaie foarte bine de la crema. Daca le insiropezi s-ar putea sa nu mai poata sustine greutatea cremei :)

  • Fara foto

    Adriana , 08 aprilie 2016

    Blatul merge însiropat?

  • Fara foto

    Adriana Lupu , 22 martie 2015

    Arata extraordinar .Cred ca are gusi extraordinar

    • Fara foto

      Mariana Mari , 30 septembrie 2014

      dupa cum este prezentata reteta.....trebuie sa fie f buna....o s o incerc.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

23 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200 g zahar
  • * 230 g faina
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * 40 g Nesquik
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 50 ml lapte
  • * 50 g ciocolata alba
  • * 100 g zahar
  • * 5 g gelatina
  • * 250 g mascarpone
  • * 250 ml frisca lichida
  • * Pentru decor:
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Adriana, foile sunt subtiri si se inmoaie foarte bine de la crema. Daca le insiropezi s-ar putea sa nu mai poata sustine greutatea cremei :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Inteligenta