Ingrediente
foaia:200 g faina, 50g zahar farin, 100g unt, 2 galbenusuri.sare, crema: 500ml lapte,, 60g zahar, 40g faina sau amidon, 4 galbenusuri,zahar vanilat,coaja rasa de la 1 lamiie, 20 g unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Se unesc faina cu untul pina se farimiteaza bine, formati o gramajoara, iar in mijloc puneti zaharul ouale, sarea, framintati repede, formati o minge pe care o puneti intr-o punga in frigider pt 1 ora.
Crema: se pune laptele la foc mic impreuna cu jumatate din zahar, coaja de lamiie doar partea galbena. Separat se bat cu un tel ouale cu restul de zahar, cu faina si zaharul vanilat. In momentul cind laptele vine sus se adauga amestecind incontinuu crema de oua. Se repune pe foc, se amesteca bine pina se ingroasa.
Cand s-a racit un pic se adauga untul amestecind bine. Se scoate coca din frigider, se intinde
intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie, se intinde coca care se inteapa din loc in loc cu furculita, se acopera cu aluminiu,un strat de fasole boabe uscate pt a nu-i permite cresterea, dupa 15 min se scoate fasolea si se pune din nou la cuptor pt 5 min fara aluminiu. Cand se raceste se umple de crema, se orneaza cu fructe de sezon.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Poate ca are dreptate Sidy, dar nu mai conteaza pentru ca este foarte frumos ornata tarta.
vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
tarta cu crema adica ...tort...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Indiferent ce este tarta,tort trebuie sa recunoastem ca arata extraordinar de bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...
Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009
Asta este tarta nu tort !!! Blatul de tort se prepara altfel si nu este..."foaie " !