Tort cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu fructe

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat :
  • - 6 oua de rata gotica
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 esenta de rom
  • - 6 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 100 gr.unt
  • - 1 lingura mare cafea solubila
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 800 gr. smantana
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 esenta de portocale
  • - 500 gr.visine ce au stat cateva zile in zahar
  • - 250 gr.mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • - 100 ml.sirop de visine
  • Pentru ornat:
  • - visine
  • - capsuni

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza mare, pana se obtine o spuma densa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu zaharul si se mixeaza pana la topirea zaharului. Se unesc cele doua creme obtinute, se adauga esenta de rom, untul topit la bain-marie.

Intr-un vas se pune faina de grau, cafeaua solubila trecuta prin sita si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna peste compozitie sub forma de ploaie, se amesteca usor cu o paleta de sus in jos, usor sa fie mereu aerata crema.

Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila, se toarna compozitia si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa 50-60 minute, depinde de cuptorul fiecaruia, dupa care se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare a cremei:

Se pune smantana la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca suficient de consistenta, se adauga mascarpone, esenta si se continua mixarea pret de cateva minute.

Se taie blatul in trei foi, se insiropeaza cu sirop de visine ce a rezultat de la visinele tinute in zahar, pune crema din belsug, se presara visine fara samburi tinute cateva zile in zahar, se pune alta foaie de blat, se repeta operatiunea cu umplutura si visine, apoi se mai pune inca o foaie de blat, crema din belsug si se intinde peste tort. Se orneaza cu capsuni si visine proaspete. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise