autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu fructe

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2018

Ingrediente
Ingrediente pentru blat :, - 6 oua de rata gotica, - 6 linguri zahar, - 1 esenta de rom, - 6 linguri faina de grau, - 1 plic praf de copt, - 1 praf de sare, - 100 gr.unt, - 1 lingura mare cafea solubila, Ingrediente pentru crema:, - 800 gr. smantana, - 4 linguri zahar, - 1 esenta de portocale, - 500 gr.visine ce au stat cateva zile in zahar, - 250 gr.mascarpone, Pentru insiropat:, - 100 ml.sirop de visine, Pentru ornat:, - visine, - capsuni

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza mare, pana se obtine o spuma densa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu zaharul si se mixeaza pana la topirea zaharului. Se unesc cele doua creme obtinute, se adauga esenta de rom, untul topit la bain-marie.

Intr-un vas se pune faina de grau, cafeaua solubila trecuta prin sita si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna peste compozitie sub forma de ploaie, se amesteca usor cu o paleta de sus in jos, usor sa fie mereu aerata crema.

Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila, se toarna compozitia si se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa 50-60 minute, depinde de cuptorul fiecaruia, dupa care se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Mod de preparare a cremei:

Se pune smantana la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca suficient de consistenta, se adauga mascarpone, esenta si se continua mixarea pret de cateva minute.

Se taie blatul in trei foi, se insiropeaza cu sirop de visine ce a rezultat de la visinele tinute in zahar, pune crema din belsug, se presara visine fara samburi tinute cateva zile in zahar, se pune alta foaie de blat, se repeta operatiunea cu umplutura si visine, apoi se mai pune inca o foaie de blat, crema din belsug si se intinde peste tort. Se orneaza cu capsuni si visine proaspete. Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu marmelada de fructe si ciocolata

Tort cu marmelada de fructe si ciocolata

Mai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei. Blatul Pregatim

6 voturi    2 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat :
  • - 6 oua de rata gotica
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 esenta de rom
  • - 6 linguri faina de grau
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 100 gr.unt
  • - 1 lingura mare cafea solubila
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 800 gr. smantana
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 esenta de portocale
  • - 500 gr.visine ce au stat cateva zile in zahar
  • - 250 gr.mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • - 100 ml.sirop de visine
  • Pentru ornat:
  • - visine
  • - capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

188 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu fructe si frisca