autor:

susu

» » , Prajituri, Torturi

Tort cu fructe de padure

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 august 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 persoane, Timp de preparare 70 de min, Complexitate medie, , , , Blatul:, , 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 pliculet zahar vaniliat, ½ lingurita razatura de portocale, , Crema:, , 450 gr fructe de padure congelate, 150 gr zahar, 15 gr gelatina transparenta, 500 gr frisca lichida, 100 gr ciocolata neagra, 150 ml suc de fructe de padure, Zeama unei cutii de compot de ananas sau caise, 1 pliculet intaritor de frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

20 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a blatului:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul la 150 grade 35 de min.

Mod de preparare a cremei:

Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in putin suc de fructe iar apoi se adauga la restul de suc incalzit Se amesteca bine si se toarna caldut peste fructele de padure. Frisca se bate bine cu intaritorul si se adauga piureul de fructe. Se pune apoi ciocolata topita.(ciocolata nu va schimba culoarea cremei in niciun fel)
Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule cu zeama din compot, si se umple cu crema la mijloc. Peste crema se pun capsuni taiate pe din doua sau orice alte fructe doriti si se aseaza al doilea blat insiropat. Se orneaza dupa preferinte.

Asamblare tort: am pus folie alimentara in tava in care am copt blatul de mijloc apoi am tapetat marginile tortului cu fasiile de pandispan cu picatele si am pus primul blat, crema, capsunile, al doilea blat si am bagat 1 ora la rece. Am scos tava si am intors-o invers scotand folia. Am uns tortul cu frisca colorata, am garnisit cu fructe lasand marginile fara frisca pentru a se vedea modelul.

Cine doreste aceea margine din pandispan cu picatele:

Pentru marginea cu picatele aveti nevoie de jumatate din cantitatea unui pandispan obisnuit de tort( de ex 4 oua 4lg de faina si 4 lg de zahar) din care se opreste un sfert de compozitie care se amesteca cu cacao pentru cerculete.
Se ia o foaie de hartie de copt cu care vom tapeta doar fundul unei tavi mai late din care vom taia fasii cu care vom tapeta marginile tavii unde vom asambla tortul(rotunda in forma de tort cu inel detasabil sau dreptunghiulara. Pe aceasta hartie vom desena cu pixul cerculete sau orice alt model doriti lasand o distanta mica intre ele. Se va intoarce foaia invers , cu scrisul in jos pentru a nu ramane pix in blatul de pandispan, si se aseaza pe fundul tavii unsa cu ulei. Cerculetele desenate se umpu cu un posh cu compozitia de pandispan si cacao.Se baga imediat tava la congelator pana ingheata desenul. Peste acest desen se varsa restul de compozitie de pandispan si se da la cuptor ca pe un blat normal. Dupa racire se taie fasii de dimensiunea marginilor tavii in care se asambleaza tortul.Se imbraca marginile si in interiorul formei se va asambla tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc(bezea),apoi

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragos Ana , 20 ianuarie 2014

    ARATA FOARTE BINE

  • Fara foto

    Elena De Raya Justicia , 29 noiembrie 2013

    arata bine

  • Fara foto

    Anna Marya , 27 noiembrie 2013

    yamyy...arata bine..dar e cam costisitor :)) :-p :-*

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Foarte bun si arata minunat ! Felicitari !!!

    • Fara foto

      cryss (Maestru bucatar) , 18 martie 2011

      foarte bun tortul, am incercat si eu ceva.. iata ce a iesit..

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Un tort racoritor...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O frumuseţe! Şi foarte bine explicat! Felicitări!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte aromat si intr-adevar o prezentare eleganta cu foarte mult gust.Felicitari.*****

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Asta da prezentare.Un tort excelent, foarte frumos si gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Tare gustos,tare frumos prezentat...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Este foarte frumos, imi place in mod special, am mai vazut si alte dulciuri preparate de tine si mi-au placut. Foarte frumos decorat. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Este foarte frumos, imi place in mod special, am mai vazut si alte dulciuri preparate de tine si mi-au placut. Felicitari!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Va multumesc

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Frumoasa prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 persoane
  • Timp de preparare 70 de min
  • Complexitate medie
  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • ½ lingurita razatura de portocale
  • Crema:
  • 450 gr fructe de padure congelate
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina transparenta
  • 500 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • Zeama unei cutii de compot de ananas sau caise
  • 1 pliculet intaritor de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bun si arata minunat ! Felicitari !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Valentine