autor:

mirela0911

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu fructe de sezon

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2017

Ingrediente
Pt. blat:, 5 albusuri (avute in congelator), un praf de sare, 5 lg zahar, 5 lg rase de faina, 5 lg nuca de cocos, 1/2 plic praf de copt, zmeura, Pt. jeleu de visine:, 500 g visine, 4-5 lg zahar (sau dupa gust), 1 plic gelatina, Pt. crema de vanilie:, 2 oua, 3 lg zahar, 20 g amidon, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie, 200 g branza dulce de vaci, Mai avem nevoie de:, 15 buc piscoturi, orice sirop pt insiropat, 200 ml smantana pentru frisca, 2 lg zahar pudra vanilat, fructe de sezon:, zmeura, coacaze negre, cirese

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare.



Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se rastoarna compozita. Se niveleaza, iar deasupra se pune zmeura din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 20-25 de minute). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.



Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, apoi se adauga branza de vaci.



Jeleul de visine: Se spala visinele, se scot samburii si se pune zaharul peste ele. Se lasa deoparte pentru a-si lasa sirop.



Intre timp, se pune gelatina sa se hidrateze, conform instructiunilor de pe plic. Visinele se pun la foc mic, timp de 5 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se topesc granulele de gelatina. Se lasa la racit pana incepe usor sa se intareasca.



Pe un platou, se asaza blatul cu cocos. Se pune inelul detasabil in jurul blatului. Se toarna jeleul de visine usor intarit (pentru a nu curge). Se da la rece pentru 15 minute apoi se pune peste jeleu crema de vanilie.



Se prepara un suc din care preferati. Eu am facut din sirop de capsuni. Se insiropeaza piscoturile si se asaza peste crema de vanilie. Se da tortul la rece.



Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar vanilat. Cand incepe sa se intareasca, se mai mixeaza putin, apoi se da la frigider pentru jumatate de ora.



Se scoate tortul din frigider, se indeparteaza inelul detasabil si se fac moatze de frisca deasupra piscoturilor, apoi se orneaza cu fructe: zmeura, coacaze negre si cirese.



Se da la rece pana in momentul servirii.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort diplomat

tort diplomat

A fost ziua mamei mele si m-am gandit sa-i prepar tortul preferat.E pentru prima oara cand il fac,reteta

20 voturi    17 comentarii
2h
Torturi
Tort mascota

Tort mascota

Aceasta este o prajitura la rece, deci, o vom servi dupa 24 ore, timp in care se lasa in frigider. Untul

6 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri (avute in congelator)
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 5 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • zmeura
  • Pt. jeleu de visine:
  • 500 g visine
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic gelatina
  • Pt. crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 20 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 200 g branza dulce de vaci
  • Mai avem nevoie de:
  • 15 buc piscoturi
  • orice sirop pt insiropat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de sezon:
  • zmeura
  • coacaze negre
  • cirese

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tarte Tatin