Tort cu fructe Fluturas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe Fluturas

Ingrediente

  • 4 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina
  • 14 linguri de lapte
  • 14 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 100 grame nuci taiate bucatele mici
  • 1 suc teddy
  • 1 tort gel
  • fructe (eu am folosit 4 kiwi, 4 caise si corcoduse)

Mod de preparare

Se bat 4 oua cu 14 linguri de zahar pana ce acesta s-a topit. Se amesteca in continuu, timp in care se adauga 14 linguri de ulei, 14 linguri de lapte, 14 linguri de faina, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 100 grame de nuci taiate. Dupa ce am incorporat toate aceste ingredinete se pune amestecul obtinut intr-o forma de tort (sau cratita tapetata cu hartie, unsa cu ulei si tapetata cu faina) si se da la cuptor pana ce s-a copt (se incearca cu o scobitoare)

Cand e gata blatul se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie pe jumatate in doua semilune si se decupeaza putin din partea de sus a blatului. Se aseaza pe un platou cele doua semilune ca aripile unui fluture.

Se insiropeaza blatul cu jumatate de sticluta de Teddy. Se orneaza cu fructe. Se prepara tort gelul cu sucul ramas si se toarna peste fructe.

Se da la rece si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor