autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu iaurt si caise

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2017

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, esenta de vanilie, esenta de rom, 3 linguri ulei, 200 g faina, 50 g cacao, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 500 g caise din compot (jumatati), 375 g iaurt cu gust de caise, 200 g frisca lichida indulcita, 2 plicuri de gelatina, Pentru crema de fructe:, 350 g caise din compot, 1 plic zahar vanilat, zeama ramasa de la compot dupa insiroparea tortului, 1 pliculet de gelatina, In plus:, 1 borcan gem de caise, siropul de la conserva de caise, fructe din compot pentru ornat, frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat:



Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.

Oprim mixerul si in aluat, adaugam uleiul, putina esenta de vanilie si de rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.

Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava detasabila de 24 cm, tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui (in cazul meu :D )

Cand blatul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intredeschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.



Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, apoi il taiem in 3 pe orizontala.



Pentru crema:

Caisele le dam prin blender pana obtinem o pasta.

Intr-un bol, turnam frisca lichida indulcita si o mixam pana devine ferma, pe urma adaugam iaurtul putin cate putin si la sfarsit, piureul de fructe, amestecam pana la omogenizare.

Adaugam si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca complet, apoi o incorporam usor in crema.



Atentie: Daca adaugati gelatina calda peste crema, riscati sa se inmoaie sau sa se taie.



Asamblare:

Intr-o farfurie, asezam inelul de la tava in care am copt blatul, punem prima foaie, o insiropam cu zeama de la compot, apoi ungem toata suprafata foii cu gem de caise, turnam jumatate din crema, pe urma asezam a doua foaie de blat, procedam la fel, iar la ultima foaie de blat o insiropam. Dam tortul la frigider, pana ne ocupam de crema de fructe.



Pasam la blender caisele cu zaharul vanilat pana obtinem un piure, apoi le amestecam cu compotul ramas de la conserva si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Turnam totul peste tort si dam din nou la frigider, de preferat pana a doua zi.



Cand cremele s-au "inchegat", scoatem usor inelul detasabil cu ajutorul unui cutit si ornam tortul cu frisca pe margini si cu fructe din compot deasupra sau dupa imaginatie.

Acest tort l-am facut la aniversarea mea, exact asa cum imi place, nu foarte dulce si plin de savoare! Este un tort lejer, deloc greoi si tare delicios! :x
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort Lela

Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g caise din compot (jumatati)
  • 375 g iaurt cu gust de caise
  • 200 g frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de gelatina
  • Pentru crema de fructe:
  • 350 g caise din compot
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama ramasa de la compot dupa insiroparea tortului
  • 1 pliculet de gelatina
  • In plus:
  • 1 borcan gem de caise
  • siropul de la conserva de caise
  • fructe din compot pentru ornat
  • frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisù