autor:

OANA

» » Prajituri

Tort cu iaurt si fructe

Autor: OANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: OANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2012

Ingrediente
500 ml frisca lichida, 400 ml iaurt la galetusa, 1 cutie compot de fructe (puteti folosi struguri fara samburi, fructe de sezon), 2 pliculete gelatina alimentara, 1/2 cana zahar, 1 blat de tort

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se toarta gelatina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc mic timp de un minut amestecand continuu.
Fructele din compot se taie in cubulete potrivite, sau daca sunt fructe proaspete se pot taia si ele depinde de marimea lor ...bucatile sa nu fie prea mari.
Se bate frisca cu mixerul conform instructiunilor de pe cutie.Din frisca rezultata se opreste o parte pentru ornat.
Se toarna compozitia de iaurt si zahar peste frisca ramasa amestecand continuu cu mixerul in aceeasi directie. Se adauga apoi si gelatina topita si racita.
Dupa ce s-a obtinut o pasta omogena se adauga fructele amestecad cu lingura pentru a nu se presa fructele.
Compozitia se aseaza intr-o forma de tort pe care se imbraca cu folie alimentara.
Se poate adauga optional si blat de tort din comert impartit in trei felii , o felie se pune pe fundul formei, adaugati 1/2 din compozitia de tort, adaugati o a doua felie de blatpeste care turnati cealalta jumatate din compoztia de tort, iar deasupra fixati a treia felie de blat.
Se poate orna dupa propria imaginatie cu fructe, bombonele sau floricele luate din comert.
Se da la frigider pentru cel putin 12 ore, dupa care se scoate si se rastoarna pe un platou, se inlatura cu grija folia alimentara, dupa care se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Este un tort racoritor si foarte foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu iaurt si fructe tropicale

Tort cu iaurt si fructe tropicale

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
tort cu iaurt de fructe

tort cu iaurt de fructe

blatul de tort il stropim cu zeama de compot pt a se inmuia separat se pune intr-un castron continutul

7 voturi    7 comentarii
45h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml iaurt la galetusa
  • 1 cutie compot de fructe (puteti folosi struguri fara samburi
  • fructe de sezon)
  • 2 pliculete gelatina alimentara
  • 1/2 cana zahar
  • 1 blat de tort

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownie cu nuci