autor:

joly-gina

» » Dulciuri diverse

Tort cu iaurt si jeleu

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
-un iaurt de fructe de 500ml, -frisca lichida 500ml, -2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu, -un compot de fructe exotice, -un pandispan facut din: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri faina, un praf de copt, -un compot de caise, -12 linguri de zahar, -un pachet foi de gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare


Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,gelatina se pune la inmuiat.

Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul cateva minute pe toate dupa care o bagam la frigider.

Pandispanul se face in mod obisnuit dar se pune intr-o forma de tarta eu l-am pus intr-o forma de tarta de silicon,l-am copt 25 min si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua.

Jeleul se face din 250ml de suc de compot si se pune la rece.

Cand asamblam tortul punem blat jos il asamblati, daca aveti o forma de tort care i se scoate fundul, eu mi-am cumparat o forma circulara speciala pentru astfel de torturi.

Se pune blat jos, o parte din crema fructele exotice taiate cubulete si restul de crema peste care punem jeleul care a fost taiat si el in forme diferite patrat,t riunghi sau dreptunghi dupa preferinte si deasupra se pune blatul ramas.

Se orneaza cu caise si frisca daca vreti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat. Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Prisecaru , 24 februarie 2014

    pb ca il face din acel praf cred ca e dr. oetker si pune zeama de compot,nu apa.....cred.........pentru adriana

  • Fara foto

    Adriana Veronica Dumitriu , 24 februarie 2014

    Jeleul se face din 250ml de suc de compot si se pune la rece.????????

  • Fara foto

    , 07 iulie 2013

    jolly, respect pentru munca ta dar, te intreb, pe unde mi ai umblat cand aveai ore de gramatica limbii romane? Ai o fraza in care exista doua greseli care sar pur si simplu in ochi, verbul aveti se scrie legat deasemeni asamblati...mai mult nu comentez...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      E foarte frumos, cred ca a fost delicios.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Tortuletul tau arata super!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      E foarte apetisant. Cred ca e delicios

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte frumos ornat,sunt sigura ca este si tare delicios.Felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Arata bine tortuletul tau!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      este un fel de tort diplomat dar ai explicat taaare greoi!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Apetisant....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • -un iaurt de fructe de 500ml
  • -frisca lichida 500ml
  • -2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu
  • -un compot de fructe exotice
  • -un pandispan facut din: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • -un compot de caise
  • -12 linguri de zahar
  • -un pachet foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

66 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte frumos, cred ca a fost delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clafoutis cu cacao, visine si capsune